Patrimoni
Part Forana 18/11/2022

Un noruec compra la finca pollencina de la Fortalesa

L'operació es va tancar el mes de juny i ara l'Ajuntament negocia que es pugui visitar

1 min
Sa Fortalesa està declarada Bé d'Interès Cultural.

PalmaUn empresari d'origen noruec ha comprat l'emblemàtica finca pollencina de la Fortalesa, ubicada a la punta de l'Avançada, tal com han publicat dos diaris locals i ha confirmat l'ARA Balears. L'estranger va tancar l'operació durant el mes de juny, tot i que la informació no s'ha fet pública fins aquest dijous.

Des de l'Ajuntament, el regidor d'Urbanisme, Tomeu Cifre, ha assegurat que continuen les negociacions amb la nova propietat per aconseguir que aquesta finca estigui oberta al públic i pugui ser visitada. Precisament Cifre ha explicat que amb l'antiga propietat ja havia mantingut diverses trobades per acordar l'obertura de l'immoble. Aquesta petició municipal continua en marxa i el regidor ha assegurat que hi haurà una reunió en breu.

La Fortalesa, una finca del segle XVII

Construïda amb finalitats defensives, la Fortalesa fou acabada el 1628, tot i que en el segle XVIII s'hi van fer ja algunes reformes per convertir-la en base militar. Més endavant, en el 1919, el pintor argentí Roberto Ramauge va comprar l'immoble amb la seva fortalesa, a la qual va anar afegint construccions per a convidats, jardins, miradors, escals per arribar a la mar i va reforestar la península amb pins.

En iniciar-se la Guerra Civil, el Ministeri de l'Aire va expropiar la propietat per motius defensius. Després, va tornar a quedar abandonada fins que el 1964, Ramauge emprengué accions legals per recuperar-la. Ho va aconseguir quan ja havia mort i en 1989 els seus hereus la van vendre a un ciutadà britànic, qui va decidir restaurar-la i llavors la va vendre a un financer britànic per uns 40 milions d'euros. No obstant això, ara està en mans d'un empresari noruec.

stats