Societat 18/10/2019

Alternativa per Pollença denuncia que a la Fortalesa no s'hi poden celebrar noces

El tennista Rafa Nadal contraurà matrimoni aquest dissabte en aquest castell edificat sobre sòl rústic

Ara Balears
1 min
La Fortalesa de Pollença

PalmaAlternativa per Pollença ha denunciat aquest divendres que a la Fortalesa de Pollença, possessió on el tennista Rafa Nadal celebrarà el seu enllaç amb Maria Francisca Perelló, no s'hi poden celebrar noces. Segons el partit, aquesta edificació està situada en sòl rústic i aquesta mena d'usos no hi estan permesos. Per això, ha demanat al batle del municipi, Tomeu Cifre, que acudeixi a la cerimònia amb un inspector.

"Ja estam cansats de veure com, mentre se'ns nega als pollencins la visita a un lloc tan emblemàtic, a la qual tenim dret per llei, no hi ha cap problema perquè s'hi celebrin grans festes de gent rica", assenyalen. Aquesta no és la primera cerimònia que té lloc al castell. El futbolista Gareth Bale i el jugador de bàsquet Rudy Fernandez varen escollir aquest mateix indret per celebrar els seus respectius casaments.

La formació política assegura que la construcció "no té llicència per acollir aquesta mena d'activitats". El batle ha recomanat al propietari, James Lupon, que presenti una declaració responsable a l'inici de l'activitat que doni cobertura a la celebració, atès que aquesta edificació està catalogada com a Bé d'Interès Cultural (BIC).

Alternativa assenyala que la declaració responsable per dur a terme una activitat no permanent té com a requisit "que no hi acudeixin més de 500 persones a l'aire lliure i que no es faci ús de material pirotècnic". Així, demanen que hi hagi "alguna mena de sanció", tant per a aquestes noces com per a les anteriors que s'han celebrat a la Fortalesa.

stats