Part Forana 23/05/2022

El Museu del Calçat i de la Indústria d’Inca, reconegut a escala internacional

L'entitat ha viatjat a Istanbul aquest cap de setmana per recollir el testimoni del Premi Siletto com a millor museu europeu de l'any

ARA Balears
1 min
Moment del discurs durant la cerimònia on el Museu del Calçat i de la Indústria d’Inca va rebre el premi com a millor Museu Europeu de l'Any.

PalmaEl Museu del Calçat i de la Indústria d'Inca ha recollit aquest cap de setmana a Istanbul el testimoni del Premi Siletto com a millor museu europeu de l'any en la categoria de Participació i Compromís amb la Ciutadania, segons han informat en un comunicat.

La gala s'ha fet aquest cap de setmana passat al Cemal Reşit Rey Konser Salonu de la ciutat turca, amb l’assistència de més de 300 personalitats del món de la cultura i la política del país. Durant el seu discurs, la directora del museu inquer, Aina Ferrero, va reivindicar "la importància de revisar les tradicions i la història en el seu context contemporani global en estreta col·laboració amb les comunitats implicades".

"El Museu del calçat d'Inca fa anys que fa feina per crear ponts entre la comunitat i el mateix museu", va recalcar Ferrero, qui també va enviar un missatge d'agraïment als organitzadors: "En nom de l'Ajuntament d'Inca, vull agrair l'oportunitat de donar a conèixer el museu a escala internacional en una gala d'aquesta importància".

A la cerimònia, que va incloure actuacions de música turca i clàssica i discursos de les personalitats més rellevants de la política d'Istanbul, es va projectar el vídeo amb subtítols en anglès i en turc amb el qual el Museu del Calçat d'Inca va defensar la seva candidatura a museu europeu de l'any a Estònia el passat 7 de maig.

stats