Part Forana 24/02/2022

El PP exigeix al Consell la recuperació dels molins del Pla de Sant Jordi

El partit lamenta que no s'inverteixi en la restauració dels més de 1.000 molins de la zona

ARA Balears
1 min
Els consellers del PP al Consell de Mallorca al Pla de Sant Jordi

El portaveu del PP al Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha denunciat aquest dijous l'abandonament dels molins del Pla de Sant Jordi per part del Consell, segons ha argumentat en una nota de premsa. "Tenim un dels parcs eòlics més importants d'Europa i la presidenta Cladera no li dona importància", ha declarat.

D'aquesta manera, el popular ha anunciat que el seu partit presentarà una moció en el pròxim ple de la institució insular per reclamar "més recursos per a aquest espai emblemàtic". De fet, Galmés ha assegurat que "el Consell va destinar, entre el 2017 i el 2019, més d'un milió d'euros per arreglar i posar en funcionament molins d'alt valor etnològic i patrimonial, la meitat finançada amb fons de l'ecotaxa, i avui dia, no han fet res".

Galmés ha insistit en el fet que "el Consell només ha restaurat tres molins, dels més de 1.000 que hi ha al Pla de Sant Jordi", segons ha declarat. D'altra banda, ha criticat que la partida dels pressupostos d'enguany s'ha reduït "considerablement" després de passar dels 500.000 euros previstos a 3.000.

Galmés, juntament amb la seva companya de files Antònia Roca i el president de la junta de districte de Sant Jordi, Gaspar Oliver, ha visitat el taller del mestre moliner Miquel Ramis, un dels pocs que queden a Mallorca. Des d'allà, han criticat que la campanya 'Apadrina un molí' hagi desaparegut. "Es tractava d'una iniciativa molt interessant perquè empreses i ciutadans podien col·laborar en la seva recuperació", ha lamentat el conseller a l'oposició.

stats