Part Forana 16/09/2020

L’Ajuntament de sa Pobla amplia el servei de neteja viària

El nou contracte tindrà una durada de vuit anys i suposarà el cost de 452.375 euros anuals

T. Riera
2 min
Llorenç Gelabert i Catalina Munar./ AJUNTAMENT DE SA POBLA

ManacorEl ple de l'Ajuntament de sa Pobla ha aprovat l'adjudicació del nou contracte del servei de neteja viària a l'empresa guanyadora del concurs públic, Urban Serveis. El nou contracte, que augmenta els recursos incorporant-hi nova maquinària de darrera generació, tindrà una durada de vuit anys i un cost anual de 452.375 euros.

El servei incrementa d'aquesta manera els efectius humans de neteja. A partir d'ara disposarà de tres equips d'agranada mecànica i elèctrica, un d'aigualeig, un de fregat i una brigada polivalent. Aquesta darrera farà tasques d'arranjament de la vegetació espontània, neteja d'embornals, de camins rurals, d'aigualeig, etc. i disposarà d'un camió cisterna (15.000  l). Cada equip comptarà amb dos operaris (un peó i un conductor).

A més, el nou contracte es dimensiona per donar servei a tot el municipi amb més freqüències i dos torns (matí i capvespre). La regidora de Medi Ambient, Catalina Munar, explica que "cada dia es netejarà el centre i les freqüències s'intensificaran a la zona d'eixample de sa Pobla, que es netejarà dia sí i dia no. La ronda, els polígons industrials i comercials, i les urbanitzacions de Crestatx, l'Obac i Son Toni es netejaran una vegada a la setmana".

Actes i conscienciació mediambiental

L'augment en els darrers anys dels actes públics i privats amb participació municipal ha provocat un sobrecost al servei de neteja viària a causa de la manca de previsió d'aquest fet en el contracte.

La nova contracta també inclou tota una relació d'actuacions per a les festivitats per evitar els sobrecostos assenyalats. Preveu una relació de 68 actes anuals classificats segons el nivell de brutícia esperada i, per tant, de la intensitat de neteja requerida. "Per les festes de Sant Antoni hi hauria més efectius i maquinària que durant Sant Jordi", diu, per exemple, Munar. A més, els diumenges el servei actuarà abans i després del mercat dominical i es programaran un seguit de campanyes de conscienciació mediambiental i de foment del civisme.

El batle de sa Pobla, Llorenç Gelabert, es mostra molt satisfet per les millores del nou servei. "L'equip de govern de sa Pobla està compromès amb el fet de reforçar el servei de neteja viària. Estam convençuts que el nou contracte es traduirà en un poble molt més net. A banda d'això, també creim que està en les mans de tots mantenir els carrers nets. El civisme és cosa de tothom", ha manifestat.

La regidora de Medi Ambient defensa amb fermesa que "és un contracte valent i dimensionat al poble que tenim. Amb aquest nou servei de neteja, sa Pobla hi guanyarà, tindrem un poble clarament més net". El darrer contracte del servei de neteja es va fer ara fa onze anys.

stats