Garroves
Part Forana 29/07/2022

Agricultura exigirà contractes de compravenda de garroves i titularitat de finques

La Conselleria vol posar fre als robatoris durant la campanya de recol·lecció

ARA Balears
1 min
El director general d'Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, Fernando Fernández, i la consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, presentant les millores del protocol.

PalmaLa consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, i el director general d'Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, Fernando Fernández, han presentat aquest divendres el protocol contra robatoris de garroves, ja que s'acosta l'inici de la campanya de recol·lecció. La mesura ja es va posar en marxa l'any passat davant l'augment de robaments i aquest 2022, després d'un seguiment i anàlisi, s'ha millorat. "La revalorització de la garrova impulsa el sector primari i és important regularitzar-lo", ha afirmat la consellera.

Per part seva, Fernández ha deixat clar que volen "fer transparent la cadena de la garrova" i "evitar robatoris". També ha comentat que tenen el suport del sector, el qual "coneix i comparteix" el protocol. A més, el Consell s'ha coordinat amb el Grup ROCA de la Guàrdia Civil, que igualment ha col·laborat en aquesta mesura i ha afegit detalls per millorar-lo, com ara la identificació dels vehicles que transporten garroves. "L'avaluació del protocol indica que és un projecte positiu", ha conclòs el director general d'Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural.

El protocol exigirà a partir d'ara un certificat que s'expedeix des de les delegacions comarcals per a cadascun dels titulars d'explotacions que conreen garrova, una declaració responsable per a tots els propietaris de garrovers aïllats o d'explotacions d'oci i autoconsum que no siguin professionals, i el contracte alimentari que s'aplica a partir d'una operació de més de 1.000 euros o que no es pagui al comptat. És més, davant qualsevol robatori, les forces i cossos de seguretat de l'Estat podran inspeccionar els magatzems locals i cooperatives, i demanar els comprovants de les compres.

stats