Part Forana 15/06/2023

MÉS per Sóller dona un ultimàtum a Seny i Sentit: "Si no hi ha acord avui, abandonarem"

La manca d'entesa entre ecosobiranistes i independents dificulta un pacte progressista al municipi

1 min
La candidata de MÉS per Sóller, Laura Celià.

PalmaEls de MÉS per Sóller han donat un ultimàtum als independents de Seny i Sentit (SiS). Ambdues formacions han estat negociant en els darrers dies, però la manca d'acord dificulta un pacte progressista al municipi, que ha estat governat pel PP, El Pi i SiS en aquest mandat. La candidata dels ecosobiranistes, Laura Celià, ha criticat que el cap de SiS, Sebastià Aguiló, no hagi acceptat la seva proposta.

En concret, Celià –que té un regidor més que SiS– els havia oferit dos anys de batlia, dues tinences de batlia i dues dedicacions exclusives: "Si Seny no accepta aquest plantejament i no ens presenta una nova proposta avui mateix, abandonarem les negociacions", ha sentenciat Celià.

Segons han explicat des de MÉS, l'oferta de SiS "no és equilibrada", ja que "assumeix en solitari els espais de poder i control de l’Ajuntament: els quatre anys de batlia, la presidència de Sóller 2010, dos tinents de batlia, dues dedicacions exclusives i aquelles regidories que tenen més visibilitat i manco competències municipals". Davant aquest escenari Celià posa com a "condició per continuar negociant retornar a un esquema equilibrat entre les tres forces". Cal recordar que els independents també estan en negociacions amb el PP, tot i que fonts properes als partits han explicat que estan "encallats".

stats