Política 01/06/2023

Els independents Seny i Sentit tenen la clau del govern a Sóller

El PP és la força més votada, però MÉS, el PSOE i l'agrupació municipal sumen majoria absoluta

2 min
Sebastià Aguiló de Seny i Sentit abraçat a Miquel Nadal del PP, després dels resultats a Sóller.

PalmaCap força no ha aconseguit la majoria absoluta a Sóller, però la foto que il·lustra aquesta notícia, en què el candidat de Seny i Sentit (agrupació independent) i el del PP s'abracen celebrant els resultats durant la nit electoral, deixava clara l'avinentesa i donava pistes per a un possible pacte. A més, en els darrers quatre anys, el PP i Seny i Sentit ja han governat junts, també amb El Pi. Però, després de les declaracions d'Aguiló, el futur no està gens definit: "Negociaré amb tots perquè és així com entenc que funcionen les coses", ha dit.

En aquests comicis, els populars han estat la força més votada, però han quedat a un regidor de tenir la majoria absoluta. Això els obliga a pactar amb alguna altra formació o bé aconseguir-ne la abstenció per a la investidura del futur batle. Quant al bloc d'esquerres, MÉS ha estat el segon partit amb més vots i ha mantingut els quatre regidors de l'anterior mandat, mentre que el PSOE n'ha perdut un i ara en té dos.

Així, la clau del futur govern de Sóller la tenen ara els de Seny i Sentit, que, amb els seus tres regidors, poden fer o bé que governi el PP o bé que hi hagi un pacte de caràcter progressista amb MÉS i el PSOE. No obstant això, els de l'agrupació independent encara no han parlat amb cap partit, però sí que s'han pronunciat al respecte. "Han estat tres dies de renou, conjectures, especulacions i notícies falses. Deman una mica de paciència i tranquil·litat pel bé de tothom i per respecte a totes les parts implicades", ha explicat Aguiló.

Els de MÉS no donen Sóller per perdut

Així com els independents no descarten cap partit com a soci de govern, els de MÉS, tampoc. "Passi el que passi, des de la posició que finalment ens toqui ocupar, tenim clar que encara defensarem els eixos del nostre projecte polític i farem feina per millorar la vida de la gent de Sóller", ha dit la portaveu de l'agrupació, Laura Celià.

El PSOE, que també seria necessari per a un pacte de progrés, no s'ha pronunciat al respecte. Només ha felicitat el partit popular pels resultats i ha assegurat que "toca reflexionar i continuar fent feina".

stats