Part Forana
Part Forana 26/04/2023

Més formació i diversificació: les claus per millorar l'ocupació laboral a Calvià

L'Ajuntament aposta per l'esport i la cultura per rompre amb l'estacionalitat

ARA Balears
2 min
Un treballador en una imatge d'arxiu

PalmaL'Ajuntament de Calvià ha centrat les mesures per garantir més i millors oportunitats laborals a les futures generacions del municipi en dos eixos centrals: més formació i educació i allargar la temporada. Per tal d'assolir aquest repte i tenir uns joves més preparats i amb un major nombre d'oportunitats laborals, el Consistori calvianer ha impulsat diverses mesures que garanteixen la salut econòmica dels negocis del municipi, així com una oferta d'oci i consum més completa i interessant que no està lligada únicament al turisme.La primera iniciativa a destacar en aquest àmbit és la millora dels programes i projectes de l'IFOC (Institut de Formació i Ocupació de Calvià). Durant aquesta legislatura, han incrementat la qualitat i la quantitat de programes, i han obert les portes a segones oportunitats.

D'altra banda, un dels àmbits en els quals més mesures han dedicat és en rompre amb l'estacionalitat, fent una aposta per l'esport i la cultura com a activitats clau per oferir productes de qualitat que ajudin a allargar la temporada i a crear llocs de feina.

Pel que fa al sector cultural, Calvià ofereix ja esdeveniments i festivals de música com el Mallorca Live Festival i el FLEM (Festival de Literatura Expandida de Magaluf). A més, en aquesta legislatura el Consistori ha finalitzat la construcció del Museu del Parc Arqueològic del Puig de sa Morisca, que suposa una fita en la promoció i conservació de la gran riquesa històrica i patrimonial.

En l'àmbit esportiu, l'Ajuntament ha centrat els esforços a convertir el municipi en un dels referents de les Balears. Consideren que l'esport és una de les vies més efectives per lluitar contra l'estacionalitat turística i desenvolupar un model turístic responsable i sostenible.

D'aquesta manera, treballen amb el binomi turisme i esport, principalment des de tres eixos d'acció: la producció d'esdeveniments esportius i turístics al municipi, l'aprofitament i la utilització d'instal·lacions esportives municipals com a equipaments turístics, i la projecció de la imatge de destinació turística esportiva a Europa.

Per tal d'assolir aquests objectius, durant el 2023 l'Ajuntament destinarà 700.000 € i un paquet d'ajuts indirectes (material, gestió...) a esdeveniments esportius. Està previst que enguany el municipi aculli competicions de fins a 14 disciplines (automobilisme, vela, futbol, atletisme, trail, ball esportiu, culturisme, voleibol platja, rugbi platja...) dirigides a un públic tant de l'estat espanyol com estranger.

Des del Consistori defensen que l'esport i aquestes competicions que es duran a terme durant el 2023 generaran moviment econòmic al municipi, com per exemple un increment de les pernoctacions hoteleres en temporada baixa, l'arribada de nous clients per al comerç local i l'increment dels comensals en el sector de la restauració calvianer.

Comerç local

Per tal de garantir la dinamització del comerç local del municipi i incentivar la compra en aquests establiments, l'Ajuntament ha comptat amb els bons comercials. L'èxit d'aquesta mesura ha dinamitzat l'activitat comercial en temporada mitjana-baixa i ha donat suport a les famílies per fer compres.

La campanya Abona't a Calvià va néixer a causa de la crisi econòmica que va provocar la pandèmia i s'ha duit a terme continuadament durant els darrers anys.

stats