Part Forana 30/05/2023

MÉS per Capdepera rebutja el candidat del PSOE i s'obre a un pacte amb el PP

Les tres formacions han obtingut cinc regidors, però els populars han estat la força més votada

2 min
Imatge de Capdepera./ AJUNTAMENT DE CAPDEPERA

Palma"Un pacte entre el PP i MÉS sorprendria, però no anirem amb el PSOE si hi ha en Rafel Fernández", ha dit la portaveu de MÉS per Capdepera, Núria Garcia. Els ecosobiranistes, que han obtingut cinc regidors, obren la possibilitat de pactar amb els populars, que tenen també cinc edils, encara que reconeixen que "no seria allò natural".

El motiu? Rebutgen l'actual batle i candidat del PSOE, Rafel Fernández, que també ha aconseguit cinc regidors. "No ens han agradat les seves polítiques autoritàries i amb els resultats que ha tret [ha perdut tres edils], ja hauria d'haver dimitit", ha assegurat Garcia. A tall d'exemple, han criticat que el ple ha passat de reunir-se cada mes a fer-ho cada dos mesos.

La candidata del PP, Mireia Ferrer, també preveu la possibilitat de pactar amb MÉS i assegura que "no tancarem les portes a ningú". Ara bé, respecte del PSOE, Ferrer ha estat contundent: "Després de 12 anys de batlia, el poble ha parlat i crec que els resultats dels socialistes parlen per si mateixos", ha dit referint-se al fet que el PSOE ha perdut tres regidors respecte del 2019.

Els populars encara s'han de reunir aquest dimarts per definir les línies de negociació, i, per això, encara no han dit si exigiran la batlia o qualque regidoria en concret. Cal recordar que, tot i haver tret els mateixos regidors que el PSOE i MÉS, són la força més votada: "Al final allò que cercam és el benestar del poble", ha dit Ferrer.

En aquest municipi, els resultats electorals han diferit molt dels del 2019. El Pi ha augmentat en un regidor i n'ha tret dos, Podem ha perdut l'únic que tenia. El PP n'ha sumat dos i ha passat de tres a cinc i ha estat la formació que més vots nous ha sumat, mentre que MÉS ha pujat un regidor.

stats