Part Forana 01/04/2019

Medi Ambient sanciona amb 100.000 euros el xibiu il·legal de Cala Varques

La Conselleria critica la passivitat de Demarcació de Costes en aquest cas

M. B.
1 min
El xibiu de Cala Varques sobre la matexia platja, fet amb paret de pedres i palets.

ManacorLa Conselleria de Medi Ambient ha imposat un multa de 100.000 euros al propietari del xibiu de Cala Varques per la venda il·legal de begudes vora de la mateixa platja verge, segons ha fet públic el conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, aquest matí al programa 'Al dia' d'IB3 Ràdio.

La sanció, de caràcter mediambiental, arriba per l'alteració de les condicions d'un espai de rellevància, sense autorització i amb finalitat comercial. La platja de Cala Varques es troba en un ANEI i està inclòsa, amb tots els seus voltants, en la Xarxa Natura.

La Conselleria recorda que ha actuat davant la passivitat d'altres administracions amb competències sobre aquesta activitat, referint-se clarament a Demarcació de Costes. Alhora, també ha remarcat que l'activitat s'hi desenvolupava des de fa vuit anys. El 2016 ja es va obrir un expedient per muntar el xibiu alterant l'entorn natural.

El xibiu que s'hi establia ho feia durant la temporada alta amb un petit mur de pedra al voltant d'un perímetre d'una taula i amb una gran para-sol. Les begudes es guardaven en geleres a l'ombra del pinar. Tot i que els explotadors actuaven sense cap llicència, es feien càrrec de la neteja de la platja i de portar els residus als contenidors habilitats a la capçalera del camí públic.

Cala Varques ha estat un focus de polèmica els darrers estius a causa de la massificació i la manca de gestió. L'enorme afluència de vehicles i la prohibició d'estacionar en el camí d'accés han agreujat el perill de trànsit en l'encreuament d'aquest vial amb la carretera Portocolom-Portocristo.

stats