Part Forana 01/06/2022

Marratxí es compromet a no interferir en els alumnes durant les obres del CEIP Costa i Llobera

El Consistori assegura a les famílies que la construcció del menjador es farà amb garanties

2 min
Ajuntament de Marratxí

Les famílies del CEIP Costa i Llobera de Marratxí han reclamat a l'Ajuntament explicacions sobre les obres de construcció d'un menjador a l'edifici infantil. Per això, aquest dilluns representants de tota la comunitat educativa i el Consistori s'han reunit amb els representants de l'IBISEC per aclarir que les tasques "no interferiran en el dia a dia dels alumnes", segons han explicat fonts del Consistori.

Igualment, part d’aquestes tasques es duran a terme durant les hores lectives, fet que ha provocat "inseguretat" entre les famílies. Per això, els responsables de l’IBISEC i de l’Ajuntament s'han compromès a contractar una empresa externa per establir una separació sòlida entre el pati i el centre. Per tant, "la construcció del menjador no interferirà en cap activitat que es desenvolupi en el recinte del centre educatiu", han assegurat. A més, la maquinària d'obra tindrà accés pel carrer de l'Escola.

Cal destacar que, mentre es duguin a terme aquestes obres, el servei de menjador es traslladarà a una altra ubicació modular dins el recinte, que previsiblement estarà condicionada el mes de setembre.

Abocaments il·legals a Son Vinya

A banda d'aquest punt, el ple de l'Ajuntament de Marratxí ha tractat aquest dimarts altres qüestions, com els abocaments il·legals al costat de la urbanització Son Vinya. En les darreres setmanes s'hi han dipositat unes cent saques d'enderrocs, segons ha explicat el portaveu municipal de Ciutadans, José Maria Amengual, qui ha qualificat aquest fet de "salvatjada". Amengual ha demanat al Consistori "senyalització clara" sobre les sancions a les quals s'exposen els infractors.

A banda d'això, els de Ciutadans han reincidit en el seu desacord sobre les obres de la rotonda de sa Cabana, al costat d'un conegut supermercat. "És una ensaïmada que els veïns s'hauran de menjar", ha expressat el regidor de l'oposició fent referència a les dimensions de l'obra.

Queixes pels renous de l'aeròdrom de Son Bonet

Per altra banda, des del grup Podem han destacat les queixes per l'augment de renous d'avions i avionetes procedents de l'aeròdrom de Son Bonet. Segons el regidor Humberto López, els veïns i mestres i alumnes del CEIP Gabriel Janer Manila del Pla de na Tesa continuen patint les molèsties a causa de l'increment d'aeronaus privades i de pràctiques de vols -allà s'hi fan les de pilot comercial i les dels tècnics de l'Ibanat.

Per part seva, el batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha explicat que el consistori ha instal·lat sonòmetres i que en cap cas han superat la legalitat. Igualment, "és conscient que per sofrir les molèsties no és necessari superar els decibels permesos i entenc les queixes", ha dit. Cabot ha assegurat que l'Ajuntament podrà actuar d'ofici en el moment que les dades registrades així ho avalin.

stats