Part Forana 07/08/2020

L’Ajuntament de Marratxí destinará 400.000 euros en ajudes a comerços i autònoms per la crisi del covid

Es preveu que es podran sol·licitar a partir de setembre i estaran dedicades a fer front a la despesa corrent i al lloguer

Ara Balears
2 min
Miquel Cabot (centre), J.Francesc Canyelles i Neus Serra, principals representants de l'equip de govern. / IMATGE D'ARXIU

PalmaL’Ajuntament de Marratxí va aprovar aquest dijous destinar 400.000 € a dues línies d’ajudes per a comerços i autònoms locals. Aquesta decisió s'ha pres amb la finalitat de contribuir a preservar l'activitat econòmica del municipi de Marratxí dels efectes adversos de les mesures adoptades per contenir la difusió de la covid-19.

S’han establert dues línies diferents, en funció de les necessitats dels sol·licitants. La primera està destinada a fer front a les despeses de lloguer dels locals on es desenvolupa l’activitat comercial, amb un import de 600 euros. La segona està dirigida a la despesa corrent, és a dir, el desenvolupament, la millora i el manteniment de l’activitat, amb un import de 400 euros.

Les ajudes, que podran sol·licitar-se a partir del mes de setembre, estan adreçades a comerços i autònoms que s’hagin vist obligats a cessar l'activitat a causa de la pandèmia. Les bases de la convocatòria es publicaran a la web municipal una vegada s’hagin exhaurit els temps administratius de la transferència de crèdit aprovada ahir.

Miquel Cabot, batle de Marratxí, ha destacat la importància d’aquestes ajudes i ha manifestat que “és una prioritat de l’Ajuntament en matèria econòmica protegir, preservar i donar suport al teixit productiu i social per minimitzar l'impacte de la pandèmia de la covid-19 i aconseguir que hi hagi, tan aviat com sigui posssible, una normalització en l'activitat econòmica local”. “Per això s'ha dotat un fons per a la prestació d'aquestes subvencions, davant el tancament obligatori dels establiments i del cessament de les activitats que hagin patit de manera total o parcial comerços i autònoms, per haver estat considerades no essencials”, ha puntualitzat Cabot.

Cal recordar que l’Ajuntament de Marratxí ja va arribar a un acord el mes de maig passat amb el Govern per destinar un total de 474.729 euros a ajudes a fons perdut per a autònoms del municipi, 110.000 dels quals varen ser aportats per l’Ajuntament. Així mateix, es va repartir material sanitari als comerços per fer front als nous protocols de protecció davant la covid-19.

stats