Part Forana 01/08/2018

Cultura marinera, tradició i modernitat a les festes de s'Illot

Enguany la pregonera serà Catalina Mesquida, 'na Cati de l'Spar'

Blanca Garau
2 min
Maria Àngels Jiménez, Manuel Fuster, Catalina Riera, Mateu Juan, Mateu Pomar, Cati Mesquida i Antonio García.

MANACORTots preparats per encetar les festes de s'Illot, aquest nucli costaner manacorí que conserva la tradició i hi conjuga la modernitat, com la festa Holi, el parc infantil d'aigua o el 'T@rde@'. La batlessa de Manacor, Catalina Riera, des de l'Ajuntament, ha volgut agrair tota l'ajuda dels col·laboradors i especialment de l'Associació d'Amics Illoters. I és que "l'èxit de totes les festes manacorines és que són del poble perquè les fa el poble".

"És important que la gent de s'Illot se senti protagonista d'aquestes festes, aquest és l'objectiu que compartim des de la Delegació de s'Illot i des de la Delegació de Festes, però el sarau i l'èxit de la celebració és un mèrit del poble i no de l'Ajuntament", ha manifestat Mateu Juan, el regidor de Festes.

El pregó que donarà el 'sus' a nou dies de celebracions serà a la ronda del Matí, divendres dia 10 a partir de les 21 h. Enguany, la pregonera serà Catalina Mesquida, 'na Cati de l'Spar'. Diu que "jo sempre ajudava el delegat a trobar pregoners i pregoneres que poguessin explicar coses que val la pena saber de s'Illot, però enguany Antonio García em va dir que no feia falta que cercàs ningú perquè seria jo, una responsabilitat que m'omple d'orgull i agraïment cap a tot l'equip de govern". I com cada any després del pregó, la Banda de Música de Manacor oferirà un gran concert amb la mar de fons.

Dissabte dia 11, els pescadors seran els protagonistes tot el dia, fins a les 19 h, quan comença la festa Holi a la platja. Després es farà 'Sombrillada nocturna' per acolorir la nit amb para-sols i sopars a la fresca damunt l'arena.

El diumenge dia 12 es guarda el matí per als més petits, ja que el poliesportiu acollirà el parc infantil d'aigua i, més tard, el 'T@rde@' omplirà de música i ambient la plaça del Mollet. El vespre, la plaça del Llop acollirà la Gran Festa de l'Escuma i l'endemà, dilluns 13, la tradicional processó de llanternes. Els xeremiers sortiran a les 21.15 h del pont del Riuet fins a arribar al Mollet, seguits de centenars de llanternes, fetes al taller del matí a la plaça dels Pins, que duen infants i també gent de totes les edats. Després de la processó, teatre: 'Picarols S.A.', una comèdia a la fresca a la plaça del Llop.

Dimarts dia 14 d'agost se celebrarà un dels grans esdeveniments de s'Illot: la Nit Marinera amb la Gambada a l'avinguda dels Pins. Dimecres serà el torn d'un altre dels dies grans de les festes: la processó marítima, a partir de les 19.30 h. Dijous dia 16 a les 17 h, el carrer de la Murta es convertirà en un espai de jocs per a infants de totes les edats. I més tard, a les 21.30 h, la plaça del Mollet acollirà la 10a edició del 'Dans'illot', un enorme espectacle de dansa on es mostrarà l'inacabable potencial de les arts escèniques a Manacor.

Divendres dia 17, matí de festa de la gent gran a l'avinguda dels Pins i, a l'horabaixa, més festa infantera abans de la revetla amb Donut Tòxic, La Movida Band, InRock i Marina Juan, a la plaça del Llop. Dissabte 18, XII Fira Nocturna de s'Illot de productes artesans i autòctons de les Illes, escampada per les avingudes dels Pins i del Llop (també amb ballades de lindy-hop i ball de bot).

stats