Part Forana 25/06/2021

Maria de la Salut, Inca i Alcúdia se sumen a les celebracions del Dia de l'Orgull LGTBI

L'objectiu és donar visibilitat i promoure la igualtat de drets d'aquest col·lectiu

Catalina Riera
2 min
Bandera de l'orgull LGTBI.

PalmaInca, Maria de la Salut i Alcúdia s'han sumat a les celebracions del Dia de l'Orgull LGTBI, i ho fan amb una sèrie d'activitats. L'objectiu és donar visibilitat i promoure la igualtat de drets d'aquest col·lectiu, apunta l'Ajuntament de Maria de la Salut en una nota.

En concret, a Alcúdia s'ha preparat un programa d'activitats amb el lema "Alcúdia orgullosa". Durant 15 dies es desenvoluparan les diferents propostes, tallers, tertúlies, actuacions i campanyes informatives. Dia 28 de juny es llegirà el manifest davant la Porta del Moll. El mes de juliol també es duran a terme algunes activitats, com per exemple la projecció de la pel·lícula Stonewall. Liberacion i orgullo a l'auditori d'Alcúdia, o els 'Conta Contes Orgullosos' a can Torró.

A Maria de la Salut el consistori ha penjat la bandera de l'orgull aquest divendres per donar el sus a l'arrancada dels actes. Aquest mateix divendres s'ha llegit el manifest i es fa un concert amb espectacle de llums. A banda d'això, també té programades dues exposicions: La Selva dels estereotips, que es podrà visitar des d'aquest diumenge fins dia 4 de juliol, i la mostra 40 anys de lluita LGTBI, del 6 al 18 de juliol. També hi ha programat un cicle de concerts, titulats Sortim a la fresca i que es faran cada divendres de juliol. A més d'aquestes activitats, també hi ha dos dies de contacontes, dos tallers i la projecció d'una pel·lícula amb un col·loqui, programades per l'Associació Ben Amics.

Per altra banda, Inca també se suma a aquesta celebració i des d'aquest divendres l'ajuntament llueix la bandera LGTBI a la seva façana. A més, per tal de donar suport a aquest col·lectiu, el consistori va aprovar en el ple d'ahir dijous una moció en la qual referma el seu compromís de seguir treballant en els drets d'aquest col·lectiu i acabar amb la discriminació que pateix. "Ja hem recorregut un llarg camí i, a poc a poc, s'han anat fent passes per garantir els drets de totes les persones LGTBI. Tot i això, des de les administracions públiques hem de seguir treballant per contribuir a visibilitat la lluita d'aquest col·lectiu i contribuir que tothom pugui estimar qui vulgui i com vulgui", ha destacat la regidora d'Igualtat d'Inca, Antònia Maria Sabater.

stats