Part Forana 12/10/2017

Mancor recupera les dues places que l'Església immatriculà l'any 2015

Després d'una reunió amb el Bisbat de Mallorca es realitzarà la tramitació necessària per formalitzar les cessions en escriptura pública

Clara Fontanet Abrines
2 min
Plaça Sant Joan Baptista de Mancor

Mancor de la VallDijous passat el batle de Mancor de la Vall, Guillem Villalonga, es va reunir amb els representants de la parròquia de Sant Joan Baptista de Mancor i els Serveis Jurídics del Bisbat de Mallorca per tractar el cas de les immatriculacions de les dues places que enrevolten l’església de Mancor de la Vall.

L'objectiu de la trobada era demanar el retorn de la propietat dels dos espais al Consistori. Després que l’Ajuntament de Mancor de la Vall aportàs els documents privats dels anys 1989 i 1991, en què es feia la cessió de les dues places per part de la parròquia i dels quals no tenia còpia ni la parròquia ni el Bisbat, quedà constatat que aquesta cessió no havia estat consumada, ja que, com en tota donació de béns immobles, cal, per a la seva validesa i eficàcia, que es formalitzi mitjançant escriptura pública de donació.

Des de l'Ajuntament s'interpreta que, en aquest cas, hi han contribuït ambdues parts, ja que l’administració municipal en aquells moments "tampoc no va tramitar el corresponent expedient municipal d’acceptació de la donació i de segregació, ni es preocupà que s’atorgàs l'esmentat instrument públic de donació".

Per tant, les dues places que l'Església Catòlica immatriculà pertanyen a l’Ajuntament de Mancor de la Vall. A més, les dues parts han acordat que continuaran la tramitació necessària per formalitzar les cessions en escriptura pública.

Des de l’Ajuntament es vol agrair "l’interès mostrat des del primer moment, tant per part de la parròquia de Sant Joan Baptista de Mancor de la Vall com del Bisbat de Mallorca, per tal de solucionar de la millor manera possible aquest problema".

stats