PATRIMONI
Part Forana 27/09/2017

Mancor reclama a l'Església la propietat de dues places immatriculades el 2015

En una carta dirigida al Bisbat de Mallorca, el batle demana una solució perquè els terrenys tornin a ser propietat municipal

C. Fontanet
2 min
Plaça situada davant l'Església de Sant Joan Baptista de Mancor

Mancor de la VallEn una carta dirigida al bisbe electe Sebastià Taltavull, l'Ajuntament de Mancor de la Vall demana al Bisbat de Mallorca una solució perquè les dues places que l'Església catòlica immatriculà, sense avisar, l'any 2015 retornin al patrimoni municipal.

L'11 de setembre, el Consistori va rebre una notificació de la Conselleria de Presidència en la qual s'apuntaven els béns immatriculats per part de l'Església catòlica al municipi. Es tracta de dues places que envolten l'edifici de l'església de Sant Joan Baptista: una al carrer del Metge Josep Mateu i l'altra al carrer de Santa Llúcia. Aquests dos béns es varen immatricular l'any 2015, però en el registre municipal "no hi consta cap document en què s'advertís de la intenció de l'Església d'inscriure en el Registre de la Propietat aquestes dues places", afirma el batle, Guillem Villalonga.

Placa commemorativa a la plaça del carrer metge Josep Mateu

Villalonga manifesta la seva "sorpresa" davant d'aquest fet, ja que "des de la reforma de les dues places, una el 1990 i l'altra el 1993, sempre havíem donat per fet que pertanyien a l'Ajuntament de Mancor". La remodelació dels dos espais es va fer gràcies al suport del Pla d'Obres i Serveis, l'òrgan del Consell Insular de Mallorca "que en aquells moments ajudava al finançament de les grans obres que els ajuntaments duien a terme en els seus municipis".

Les característiques del Pla d'Obres i Serveis especificaven que per tal de poder finançar els projectes, "els ajuntaments han de ser posseïdors d'aquest béns o bé han de tenir alguna mena de conveni en què es digui que són els qui tenen l'ús d'aquelles instal·lacions o terrenys", afirma el batle.

Una documentació relativa als expedients de reforma de les dues places, trobada a l'Arxiu del Consistori, posa de manifest que la parròquia de Sant Joan Baptista "cedeix a l'Ajuntament de Mancor de la Vall els terrenys necessaris per a l'execució del projecte". Són dos documents idèntics en què tan sols canvia el nom del projecte i la data de la signatura.

Document que certifica la cessió dels terrenya per a l'execució del projecte de reforma

En la missiva, el batle ha volgut ressenyar que, "des de la reforma, aquestes dues places sempre han estat reparades i mantingudes en bon estat, o en la mesura del que els diferents governs del municipi han pogut, per l'Ajuntament de Mancor de la Vall, que entenia que n'era el propietari".

stats