Part Forana 06/03/2020

Manacor protesta pel retard en la reforma de diversos centres educatius

Els col·legis Sa Torre i Ses Comes de Portocristo es mobilitzen pel centre de la ciutat

M. B.
2 min
La protesta d'escolars arribant a la plaça de sa Bassa.

ManacorCentenars de persones (alumnes, professors i mares i pares) s'han manifestat aquest divendres dematí pels carrers de Manacor per mostrar el seu malestar davant el retard de la Conselleria d'Educació i Universitat a dur a terme les reformes dels centres d'Infantil i Primària Sa Torre, a Manacor, i Ses Comes, a Portocristo.

La mobilització escolar ha arrancat a la plaça de Ramon Lull i ha acabat davant l'Ajuntament, on diversos regidors del pacte de govern han reconegut que la protesta és del tot justa.

El centre Sa Torre s'està retardant per la plaga de formiga blanca que afectà la seva estructura, detectada fa gairebé dos anys. El projecte encara no s'ha presentat a l'Ajuntament i els alumnes estan reubicats a l'IES Manacor. Diverses modificacions del projecte, que costarà 1,5 milions d'euros, ha fet que l'entrega del col·legi reformat es prevegi per al setembre del 2021, segons el delegat d'Educació de l'Ajuntament, Mateu Marcè. La comunitat educativa demana una major agilització.

Demandes semblants ha presentat l'alumnat de Ses Comes, després que l'empresa adjudicatària de la reforma abandonàs el projecte, per la qual cosa s'ha hagut de tornar a licitar amb l'agreujant que els sis mesos inicials previstos d'obra passaran a ser vuit. En aquesta escola s'han d'habilitar quatre noves aules i s'ha de fer una coberta en una zona del pati. El pressupost és de 850.000 euros i el projecte es troba ara en procés de licitació. Per tant, la reforma no estarà acabada fins a mitjan curs 2020-2021.

Ambdues reformes acumulen retards de més d'un any, una situació que des de l'Ajuntament s'atribueix a la manca de planificació per part de la Conselleria d'Educació, que té molts de fronts de semblants característiques oberts arreu de les Illes pel que fa a la reforma i la demanda de nous centres educatius.

stats