El Pacte de Manacor està "empegueït" pel retard del Govern a reformar dues escoles

Alumnes d'Infantil de Sa Torre ja fa un any i mig que van a l'IES Manacor i el projecte d'ampliació no està ni redactat

El delegat d'Educació de Manacor, Mateu Marcè (MÉS-Esquerra) ha reconegut, durant el ple d'aquest dilluns, que se sent "empegueït" per l'enorme retard de la Conselleria d'Educació i Universitat a redactar els projectes d'ampliació de l'escola de Sa Torre i del Simó Ballester, que fa un any i mig que esperen.

La intervenció al centre de Sa Torre és obligada arran d'una plaga de formiga blanca que afectà el 2018 les bigues de fusta de l’estructura, cosa que obligà a traslladar els alumnes a l'edifici de l’IES Manacor. En el cas del Simó Ballester, s'ha d'ampliar ocupant part de l'edifici dels Sementals, cedit per l'Ajuntament, per permetre-hi la impartició d'un cicle de música.

"Estam parlant de nins de tres anys que van a un institut, que tenen dificultats per pujar les escales, els banys són per a nins majors i conviuen dins un espai que no els pertoca, tot i l'esforç dels mestres perquè s'hi sentin ben acollits", ha explicat la portaveu d'El Pi, Catalina Riera.

Riera ha advertit Marcè que "estam parlant que el projecte encara no ha estat redactat". Durant la seva intervenció ha exigit una major pressió municipal sobre la Conselleria d'Educació. El delegat d'àrea ha assegurat que s'està interessant per la situació dels dos projectes de manera permanent i que se sent avergonyit per l'enorme retard.

El Pi ha insistit que si cal mobilitzar-se per exigir el compliment del compromís del Govern s'ha de fer, per poder retornar els 120 alumnes d'Infantil a l'escola de Sa Torre, que una vegada reformada ha de tenir capacitat per acollir alumnat de Primària.