Part Forana 24/09/2019

Manacor posarà en servei el nou sistema de recollida selectiva a partir d'octubre

El municipi continua lluny de poder arribar al 50% de reciclatge el 2020

Ara Balears
1 min
El regidor Llodrà durant una reunió al districte de sa Torre a Portocristo.

ManacorEl Departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Manacor, encapçalat pel regidor Sebastià Llodrà, ha presentat el nou servei de recollida selectiva de residus, que començarà l'1 d’octubre al poble de Son Macià i al barri de sa Torre de Portocristo.

Durant el mes de setembre s'han programat un seguit de reunions amb els veïns de les zones urbanes, i també rurals en el cas de Son Macià, per tal d'informar-los del nou sistema de recollida, que permetrà incrementar el reciclatge de residus.

El nou servei de recollida es posarà en marxa de manera progressiva i introduirà diverses millores, com ara la recollida porta a porta al centre de Manacor, son Macià i sa Torre de Portocristo, l’establiment d’una deixalleria mòbil o la recollida de matèria orgànica en contenidors intel·ligents a s’Illot, Portocristo i la resta de Manacor.

L’objectiu és oferir un millor servei, més proper i més adaptat a cada zona del municipi, però també assolir les obligacions ambientals de reducció i reciclatge de residus, segons expliquen des del Departament de Medi Ambient.

Cal recordar que al municipi es recicla tan sols el 13% dels residus tot i que és una obligació arribar al 50% abans que finalitzi el 2020.

stats