Part Forana 30/07/2019

Manacor homenatja els seus Cossiers

L'any que ve es compliran 40 anys de la recuperació de les danses ancestrals

Ara Balears
1 min
Grup dels Cossiers.

ManacorUna vegada han passat les festes del patró Sant Jaume, l’Escola de Mallorquí ha estat l'escenari de la ja tradicional recepció dels Cossiers de Manacor per part de l’Ajuntament de Manacor. L’objectiu d’aquesta trobada és agrair la feina a tota la gent que col·labora perquè les dues sortides anuals dels Cossiers (dia del pregó de les Fires i Festes de Primavera i el dia de la festa del Sant Crist) siguin un èxit.

L’Ajuntament ha obsequiat els Cossiers, la dama, el dimoni, els flabiolers i el coordinador, Sebastià Galmés, amb una planta aromàtica del Viver Bio de l’associació en favor de la salut mental Estel de Llevant, un cossioler de Can Garanya i un exemplar del llibre 'Els pobres', de Damià Duran, escriptor i investigador molt vinculat amb els inicis de la creació de l’Escola Municipal de Mallorquí.

A l’acte hi han assistit el batle de Manacor, Miquel Oliver; els portaveus dels partits polítics amb representació municipal; el claustre de professors de l’Escola, el jurat de Concurs de Cartells de Cossiers i representants de la família Garanya.

Tothom, d’una manera o una altra, aporta el seu granet d’arena perquè aquesta dansa, que l’any que ve farà 40 anys que es va recuperar, es perpetuï i la gent del poble la conegui, l'estimi i la valori.

stats