Part Forana 09/06/2020

Manacor destina 450.000 euros de fons propis als empresaris locals

A la capital del Llevant hi ha 4.600 autònoms, un 5% del total de les Illes

Ara Balears
1 min
Núria Hinojosa durant la roda informativa.

ManacorManacor ha presentat aquest dimarts les línies d'ajuts per fer front a la crisi provocada pel covid-19. En concret, són dos programes de suport en els quals l’Ajuntament col·labora econòmicament. D'una banda, s'obre una línia pròpia d'ajut a la micro, petita i mitjana empresa, dotada amb 300.000 euros, i una segona línia amb 150.000 euros, afegida a la partida emesa per part del Govern de les Illes, que està dotada amb vuit milions d'euros per a totes les Illes. D'aquesta manera, l'Ajuntament aporta 450.000 euros en matèria d'ajuts a l'empresariat local.

La primera preveu dos tipus de despeses subvencionables: lloguers locals comercials i despeses corrents –subministraments, compra de material sanitari, etc. Ara mateix s’està treballant en les bases d’aquesta convocatòria. La segona es basa en el fet que el 5.06% dels autònoms totals de les Illes són manacorins; això és, a Manacor hi ha prop de 4.600 autònoms, segons dades del Govern de les Illes d'abril del 2020.

Aquestes dues línies se sumen a les del Govern de les Illes. Una línia destinada al lloguer i una altra, al comerç detallista. Durant els darrers dies s’ha treballat amb el Consell i el Govern per destinar recursos a reactivar l’economia.

Punt d'informació

L'Ajuntament establirà un punt d'informació per a la ciutadania, que s’anunciarà els dies vinents i que mitjançant cita prèvia orientarà les persones que necessitin tramitar les sol·licituds. Segons la regidora d’Ocupació, Núria Hinojosa, "és en els moments de més dificultats que les administracions hem d’estar al costat del nostre teixit empresarial".

stats