Part Forana 22/10/2019

Manacor acull el campionat europeu de globus aerostàtics

Hi ha 85 equips de 25 països amb 600 participants

Ara Balears
2 min
El mal temps ha obligat a fer la presentació dins l'església del Convent.

ManacorAquest dimarts s’ha dut a terme la inauguració del 21è FAI Campionat d’Europa de globus aerostàtics al claustre de Sant Vicenç Ferrer de Manacor davant més de quatre-centes persones.

La competició tindrà més de cent globus, vuitanta-cinc equips i sis-cents participants de més de vint-i-cinc nacionalitats. Es durà a terme entre aquest dimecres i dissabte, dividit en vols de matí (de 7.30 a 10 h) i d’horabaixa (de 17 a 18.45 h), i inclourà deu proves.

A la inauguració hi han intervingut Thomas Fink, president del jurat; Dimitri Zhokhov, el pilot més jove; Angela Jones, representant dels Officials and technical Staff; Andreu Serra, conseller de Turisme i Esports del Consell, i Llorenç Mas Parera, director general d’Espais Naturals i Biodiversitat del Govern, a més d’un representant dels patrocinadors. També hi ha intervingut la primera tinent de batle, Núria Hinojosa.

Primera cursa a Mallorca

Per primera vegada a la història, una illa, en aquest cas Mallorca, acollirà l’organització d’un campionat d’aquestes característiques. Les ben considerades zones de vol d’entrenament i competició i el suport institucional i popular fan de l’illa un lloc idoni per dur-lo a terme.

Cada globus haurà de seguir un rumb marcat per cartes de navegació i haurà de deixar caure uns senyals en unes dianes instal·lades en terra. Això, intentant fer la màxima punteria. El guanyador obtindrà el títol de campió d’Europa, actualment ostentat per Stefan Zeberli (Suïssa). A més, hi haurà un premi per al globus més ecològic i per al pilot que menys gas utilitzi al llarg de la competició.

Esports aeris

La FAI, fundada el 1905 a París, és un organisme dedicat a l’elaboració de normes i el manteniment de registres per a l’aeronàutica i l’astronàutica, com també al rectorat internacional dels esports aeris.

L’acte ha estat presentat per Susana Prados, del departament de Turisme de l’Ajuntament de Manacor, amb la intervenció puntual de l’organitzador de l’esdeveniment, Ricardo Aracil, gerent de Mallorca Balloons.

stats