Part Forana 11/08/2020

El mallorquí Pau Cabot, la primera persona a superar les 750.000 edicions a la Viquipèdia en català

El palmesà forma part de la vintena d'administradors de l'enciclopèdia digital i ho compagina amb la seva feina de professor de matemàtiques, física i química

T. Riera
1 min
Pau Cabot./ ISAAC BUJ

Pau Cabot s'ha convertit en la primera persona a superar les 750.000 edicions a la Viquipèdia en català. El mallorquí va començar com a editor de l'enciclopèdia l'any 2005 i d'ençà de llavors ha pitjat més de 600.000 vegades el botó de ‘Modificar’, i és qui més ho ha fet. Ara, forma part de la vintena d'editors de l'edició en català i ho compagina amb la seva feina de professor de matemàtiques, física i química a l'escola Mata de Jonc de Palma.

A la Viquipèdia, Cabot revisa els canvis recents i en fa les correcions ortogràfiques, destria el que és correcte i el que no ho és. “Jo em dedic a fer de femeter de la Viquipèdia”, va explicar en una entrevista a l'ARA Balears l'any passat.

Quan Pau Cabot va començar, la Viquipèdia tenia uns 10.000 articles. Ara en té més de 600.000. Actualment, ja hi ha edicions en més de 300 llengües, i la Viquipèdia és la vintena en nombre d’articles i la 36a per visites. A la mateixa entrevista, Pau Cabot declarava que "l’esforç que s’ha fet des dels territoris de llengua catalana és enorme".

stats