Part Forana 20/05/2022

Llucmajor organitza una mostra per donar a conèixer la indústria del calçat local

També es farà un itinerari amb fites, emplaçaments i anècdotes

ARA Balears
1 min
Ajuntament de Llucmajor

PalmaLlucmajor acollirà una mostra sobre la importància de la indústria del calçat al municipi, que va estar composta per 58 fàbriques o tallers, informa l'Ajuntament en una nota. També es farà un itinerari urbà on es recordaran fites, emplaçaments i anècdotes sobre part d'aquesta indústria del calçat.

"Aquesta mostra serà una gran oportunitat per rememorar i fer valer part de la història del nostre municipi, a la vegada que posar al lloc que es mereix el món del calçat a Llucmajor", explica la regidora de Cultura, Xisca Lascolas, que també recorda aquesta indústria com un dels "motors econòmics" de Llucmajor.

Així mateix, apunta que des del Consistori s'intentarà "fomentar la participació dels llucmajorers amb imatges, objectes i maquinàries, per tal que "s'hi sentin partícips i protagonistes", afegeix. A més, es demanarà als ciutadans, a través de les xarxes socials, informació sobre aquest passat industrial.

Aquesta iniciativa sorgeix de la Regidoria de Cultura i el Servei d'Arxiu i té l'aprovació de la comissió científica de les Jornades d'Estudis Locals 2022, que aquests dies ha visitat el Museu del Calçat i la Indústria d'Inca. L'encarregada d'oferir la ponència inaugural d'aquestes jornades serà Aina Ferrero, membre de la Comissió Científica de la UIB. 

stats