Part Forana 06/10/2020

Llucmajor tindrà noves rotondes d'accés a les urbanitzacions

El Consell invertirà un total de quatre milions d'euros en els projectes de millora de la xarxa viària

Ara Balears
2 min
Imatge de la reunió del dilluns./ AJUNTAMENT DE LLUCMAJOR

PalmaL'Ajuntament de Llucmajor, el Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell i les diferents associacions de veïns de les urbanitzacions arriben a un acord per arrencar el projecte de construcció de noves rotondes a la carretera del Cap Blanc. Després de reunir-se dilluns, es va aprovar la inversió de quatre milions d'euros per part del Consell durant la legislatura present.

Els projectes de millora de la xarxa viària del municipi inclouran la construcció de noves rotondes d'accés a les urbanitzacions de Las Palmeras, Maioris, Puig de Ros i sa Torre, com també a la intersecció de Son Verí Nou.

L'actuació està programada en tres fases. En la primera es farà la de Son Verí Nou amb un cost de 500.000 euros; en la segona, la de Las Palmeras, amb un milió d'euros de cost, mentre que la tercera fase inclou la resta de rotondes situades a les altres urbanitzacions, amb un cost de 2,5 milions d'euros.

El conseller insular de Mobilitat, Iván sevillano, ha exposat els nous canvis i millores en els tres projectes previstos pel Consell a la carretera de les urbanitzacions de s'Arenal (Ma- 6014). Aquests impliquen també la construcció d'un carril bici que connecti tots els nuclis de població i altres millores per afavorir la mobilitat sostenible i donar prioritat al vianant. Sevillano ha explicat que durant el 2021 es preveu l'aprovació definitiva dels tres projectes i fa comptes que estiguin totalment executats abans d'acabar la legislatura.

El batle, Eric Jareño, ha assegurat que aquesta obra és de cabdal importància per a la seguretat dels ciutadans, ja que es tracta d'una carretera amb una alta accidentalitat i que conté diversos trams de concentració d'accidents. Des del consistori assenyalen que amb aquesta actuació es preveu que els conductors redueixin la velocitat i la carretera sigui més segura per a tothom.

stats