Part Forana 10/06/2020

Llucmajor injecta un milió d'euros a Serveis Socials per fer front a la crisi

Es prepara una aportació addicional de 800.000 euros més del romanent pressupostari de 2019

Ara Balears
2 min
L'Ajuntament es prepara per atendre la demanda de suport social i econòmic.

LlucmajorL’Ajuntament de Llucmajor destinarà 1.071.000 euros al Departament de Serveis Socials i a altres àrees encara per especificar per fer front a la crisi socioeconòmica derivada de la pandèmia del covid-19.

De moment, la partida pressupostària del Departament de Serveis Socials de 125.000 euros prevista en els comptes per enguany està exhaurida. A més, el Consistori hi farà una aportació addicional de 800.000 euros procedents del romanent de tresoreria. El batle, Éric Jareño, ha explicat que aquesta quantitat s’invertirà en emergència social.

Per part seva, el regidor de Serveis Socials i Dependència, Gabriel Rojo, ha recordat que "una vegada acabada la crisi sanitària comença una crisi social en què s’haurà de fer front a situacions molt complicades, per això s’ha reforçat el personal del departament a l’Arenal, entre altres actuacions que permetin donar sortida a l’allau de persones que es preveu que acudiran als Serveis Socials i a altres serveis municipals".

Informe d'actuació

Serveis Socials disposa de vuit treballadors més en contracte de reforç a l’Arenal procedent del SOIB. En tot moment el servei ha funcionat al 100% atenent telefònicament les demandes referents a les prestacions econòmiques.

"També hi havia persones que no eren perfil d'atenció municipal; per tant, s'ha de ser prudent a l'hora de parlar de llistes d'espera, perquè no tothom que crida a Serveis Socials és perfil”, diu l’informe.

Sobre les ajudes tramitades, la memòria diu que “el fet que una persona sol·liciti suport a Serveis Socials no vol dir que necessàriament s'hagin de tramitar ajudes econòmiques municipals. El treball social és molt més que donar ajudes econòmiques; les intervencions engloben altres activitats i suports socials".

Amb tot, s'han tramitat 32 SEISL (Servei Especialitzat d’Inserció Social i Laboral) i 131 de la Renda Social Garantida covid-19. S'han donat d'alta 33 casos nous del Servei d’Ajuda a Domicili des de l'inici de la crisi, la resta varen ser serveis puntuals o temporals. Actualment hi ha un cas en llista d'espera pendent d'alta hospitalària.

Un total de 34 usuaris varen ser baixa temporal del Servei d’Ajuda a Domicili amb motiu de prevenció del covid-19. Actualment, s'han reiniciat la totalitat dels casos, mentre que alguns s'han donat de baixa perquè han accedit a altres serveis (residència, cuidadors, etcètera).

stats