Part Forana 09/10/2019

El Llevant recorda la tragèdia entre l'emoció i l'esperança

Tretze globus blancs s'enlairen des de la plaça de Sant Llorenç en record de les víctimes de la torrentada

M. Barceló
2 min
Els actes d'aniversari de la torrentada del Llevant de Mallorca, en imatges

Sant LlorençFa just un any, Sant Llorenç fou l'epicentre d'un tempesta mortal a la comarca del Llevant que es cobrà la vida de 13 persones i devastà part de la zona urbana del poble, a més d'altres punts de Son Carrió, Artà i s'Illot. La nit d'aquest dimecres, 9 d'octubre, un any després, la plaça de l'Ajuntament de Sant Llorenç ha recordat amb emoció la tragèdia amb un minut de silenci en memòria de les víctimes mortals i ha enlairat 13 globus blancs amb l'esperança que no es torni a repetir mai més una tragèdia d'aquesta magnitud.

Dues misses, una a Son Carrió i l'altra a Sant Llorenç, aquesta oficiada pel bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, hi han posat una nota de conhort per a la feligresia i per a la gent que ha volgut fer costat als afectats, no sols del municipi llorencí, sinó de tota la comarca, i també als familiars de les víctimes estrangeres.

"Gràcies per ser avui aquí en aquest memorial del primer any de la devastadora torrentada que afectà Sant Llorenç i el Llevant de Mallorca", ha dit el batle, Mateu Puigrós, en obrir l'acte, al qual han assistit unes 300 persones i els representants institucionals i dels partits parlamentaris, encapçalats per la presidenta del Govern, Francina Armengol, a més de batles i regidors de la comarca. També hi ha estat present el cap de l'oposició del Congrés dels Diputats, Pablo Casado.

Puigrós ha llegit un manifest aprovat per la corporació municipal en què s'agraeix al voluntariat l'esforç fet en el seu moment, "una envestida de gent, homes, dones i joves que oferiren les seves mans per restituir tot allò que la torrentada havia fet malbé". L'agraïment s'ha fet extensiu a les ajudes rebudes per empreses, particulars, gent anònima, i a totes les institucions que col·laboraren.

Sant Llorenç també ha expressat solidaritat amb totes les poblacions de la Península que durant les darreres setmanes han patit els efectes de pluges torrencials.

stats