Part Forana 16/05/2022

Vistiplau a les Unitats Bàsiques de Santa Margalida i la Colònia de Sant Jordi

El de la Vila és un dels centres inclosos en el concurs de licitació denunciat per PIMEM

ARA Balears
2 min
Un centre de salut en una imatge d'arxiu.

El Consell de Govern ha donat aquest dilluns el vistiplau a la contractació de les obres de la futura Unitat Bàsica de Salut (UBS) de Santa Margalida. Es tracta d'un dels nou centres inclosos en el concurs de licitació denunciat per part de la Federació de la Mitjana i Petita Empresa (PIMEM). Per altra banda, l'Ajuntament de ses Salines fa oficial la cessió d'un solar per construir una UBS a la Colònia de Sant Jordi.

Cal recordar que, el passat mes de febrer el Tribunal Administratiu Central (TACRC) va estimar la petició del sector i va suspendre el primer concurs. Ara, el Pla d'Infraestructures d'Atenció Primària de Mallorca també preveu la nova licitació de les obres de les unitats bàsiques de salut de Consell, Montuïri i Sant Joan.

De moment, les obres del centre de Santa Margalida tindran un valor de més de dos milions d'euros. Es tracta de fer un edifici de tres consultes de medicina de família, una sala de pediatria, tres d'infermeria i una consulta polivalent. A més, hi haurà una sala d'extraccions, una sala de cures i una sala de cirurgia menor. Les obres s'hauran d'acabar en el termini d'un any d'ençà que es comencin.

El Servei de Salut de les Illes Balears va incloure en el Pla d'Infraestructures la construcció d'un edifici per ubicar-hi la Unitat Bàsica de Salut de Santa Margalida després d'avaluar les necessitats del municipi, ja que té assignades 3.289 targetes sanitàries, 352 de les quals corresponen a pacients en edat pediàtrica.

La Colònia de Sant Jordi també tindrà UBS

Per altra banda, el ple de l'Ajuntament de ses Salines preveu aprovar aquest dimarts la cessió a la Conselleria de Salut d'un solar de titularitat municipal a la Colònia de Sant Jordi perquè el Govern hi construeixi una Unitat Bàsica de Salut (UBS).

Actualment, els residents reben atenció sanitària al centre cívic. Per això, la nova UBS és una demanda històrica. De fet, cal tenir en compte que el nucli de la Colònia de Sant Jordi arriba a registrar durant els mesos d'estiu una població flotant aproximada d'entre 15.000 i 22.000 persones.

En concret, l'Ajuntament ha adquirit per 330.000 euros un solar al carrer del Sol, annex a una altra parcel·la que ja era de titularitat municipal.

El PP de Fornalutx denuncia servei metge tres hores setmanals

Mentre, el PP de Fornalutx ha alertat de la "falta de serveis mèdics" al municipi i ha qualificat de "inadmissible" que el metge de capçalera només presti servei tres hores a la setmana. Des de l'oposició han recordat que els veïns del poble comparteixen centre de salut els de Sóller i el Port de Sóller.

Per això, el president del PP de Mallorca, Llorenç Galmés, ha acompanyat a la portaveu del PP municipal, Catalina Morell, per a reclamar que el Govern inverteixi més recursos i tant el metge com la infermera donin servei cada dia.

Per altra banda, Morell també s'ha referit als problemes de mobilitat "que fan gairebé impossible que els veïns es puguin desplaçar a Sóller o a Palma".

stats