Part Forana 03/04/2015

L'esquerra de Vilafranca s'esquerda i no es presentarà unida a les eleccions

Maria de Lluc Bauzá serà cap de llista d'una candidatura formada per ERC i independents

M. Bonnín
1 min
El batle discutint amb la portaveu de l'oposició. Foto: M. BONNÍN

VilafrancaL'agrupació MÉS Vilafranca s'ha escindit i no concorrerà com a tal a les eleccions municipals de dia 24 de maig. Un sector format per Esquerra i independents del municipi es presentarà als comicis amb Maria de Lluc Bauzà com a cap de llista. "No ha estat possible l'enteniment i ens hem cansat d'esperar", ha dit avui Bauzà, qui també és secretària d'organització d'Esquerra a les Illes Balears. Per la seva banda, Catalina Bover, actual portaveu de la coalició i membre del PSM, no havia estat informada d'aquesta decisió. "És la primera notícia que en tenc", ha dit.

El desencontre s'ha fet manifest a l'hora de triar un candidat. La intenció de l'agrupació era presentar un nom consensuat i nou, per fomentar la regeneració. La manca d'acord entre dos sectors de la coalició, però, ho ha fet impossible.

MÉS Vilafranca és una coalició formada per PSM-Entesa, PSOE i Esquerra que actualment estava com a únic grup de l'oposició al consistori vilafranquer. El sector format pels membres de PSM-Entesa no ha anunciat un candidat i és possible que no en presentin, segons han confirmat fonts pròximes al partit.

Aquesta escissió pot ser clau en els resultats electorals. El PP es presentarà sota la marca blanca del Partit per al Poble de l'actual batle, Montserrat Rosselló. El Pi, per la seva banda, encara no ha anunciat candidat.

D'aquesta manera, Vilafranca va a la contra de la tendència en altres municipis, en què les forces progressistes s'ajunten per aconseguir un millor resultat electoral.

stats