Part Forana 18/11/2014

El CEIP Na Caragol d'Artà, present a l'Smart City World Congress

Són l'única escola convidada de la cita més important sobre ciutats intel·ligents, que té lloc a Barcelona

M. Bonnín
1 min

Artà33 alumnes dels dos grups de cinquè de Primària del CEIP Na Caragol d'Artà són els visitants més joves que aquests dies passegen per la Smart Citiy Expo World Congress, la trobada internacional més important sobre ciutats intel·ligents, que es du a terme des d'avui fins dijous a la Fira de Barcelona.

Aquesta és la culminació d'una història que parteix quan els nins feien 3r i el seu curs es començà a interessar en el món de les ciutats intel·ligents, a través del seguiment de la feina de l'amic del pare d'una alumna, que és el cap d'internacional del congrés.

Els nins, d'uns 10 anys, són l'únic grup convidat al congrés i han cridat l'atenció dels presents. Diferents càmeres estan enregistrant la seva estada a la Fira de Barcelona i han participat en diferents actes. "Ara hem sortit d'unes conferències i quan han acabat els nins han fet les preguntes que duien preparades", ha explicat Magdalena Torrens, directora del centre. L'Ajuntament de Barcelona també s'hi ha implicat i ha preparat una sèrie d'activitats per a ells. Aquest podria ser el punt de partida perquè cada any s'hi convidassin grups escolars, ha explicat Torrens. "Ells són el futur", ha rematat.

Durant el curs, els escolars han elaborat treballs sobre sostenibilitat en ciutats intel·ligents. Ho han fet en anglès, ja que l'escola aplica el projecte British.

Més de 400 ciutats de tot el món, 200 empreses i més de 400 ponents participen en l'Smart City World Congress. La comitiva d'alumnes està completada per quatre mestres, la directora i el batle d'Artà, Tolo Gili. Hi seran fins demà.

stats