Part Forana 28/03/2023

L'oposició acusa el batle de Sóller de finançar part de la campanya del PP amb fons públics

Per encomanar i pagar amb doblers municipals el plànol d'un projecte descartat i que "només servirà de material electoral"

2 min
Una plataforma ciutadana simulà el projecte d'aparcament al carrer de Cetre de Sóller per denunciar-ne l'impacte visual.

SóllerEls tres partits de l'oposició de l'Ajuntament de Sóller (MÉS, PSOE, Podem) sumen forces i denuncien "l'ús electoralista dels recursos municipals" per part del Partit Popular. Acusen el batle, Carlos Simarro (PP), d'emprar doblers públics per fer la campanya de manera "encoberta".

Les acusacions han sorgit després que la premsa local destapàs que Simarro –amb un decret de batlia– ha encomanat i finançat el plànol 3D d'un projecte proposat pel seu partit i que quedà descartat per no obtenir el suport necessari. "L'objectiu de comanar aquest plànol no és altre que disposar de material per a la campanya electoral, però pagat amb els doblers de tots els sollerics i solleriques", ha manifestat l'oposició en un comunicat conjunt.

La proposta, d'aprovar una modificació de crèdit de 3,7 milions d'euros per construir un aparcament, es va dur a ple en el mes de setembre de 2021, però no va tirar endavant, ja que els socis de govern no donaren suport al PP. El regidor no adscrit, Sebastià Aguiló, hi va votar en contra, mentre que el regidor Jaume Bestard (El Pi), es va abstenir. També l'oposició, en bloc, hi votà en contra.

En el ple, tots els partits –tant oposició com socis de govern– no criticaven que es volgués construir un aparcament, sinó que en qüestionaven els costos, l'impacte visual i alguns aspectes de forma. Fins i tot, una plataforma ciutadana simulà el projecte per denunciar-ne l'impacte. En general, demanaven que es modificàs per arribar a un consens. No obstant això, el batle descartà rotundament refer-lo i acusà la resta de partits de bloquejar la creació de noves places d'aparcament en el centre del municipi.

Després que s'hagi sabut que s'ha encomanat un plànol, el batle ha manifestat a la premsa local que és "per tal que quedi constància del tipus d'estructura que es volia fer". Aquest document ha tingut un cost de 2.783 euros, tot i que el projecte està totalment descartat, per la qual cosa, a la pràctica, no tindrà cap utilitat. És per això que l'oposició considera que, amb el vistiplau dels socis de govern, "s'aprofiti de tota la maquinària municipal per intentar dissimular allò que no han fet quan tocava", han sentenciat.

Un aparcament per a 400 cotxes

L'avantprojecte que l'Ajuntament preveia construir era un edifici de dues plantes amb capacitat per a 402 cotxes, 252 places més que les que té l’actual aparcament. En un primer moment es preveia que l’aparcament fos de tres plantes, però es va reduir a dues per tal que creàs menys impacte visual.

A més, a la coberta de l’edifici s'hi havien d'instal·lar plaques per abastir d’energia l’aparcament, alhora que es preveia reservar deu places per a persones amb mobilitat reduïda i vuit per a cotxes elèctrics.

stats