Impostos
Part Forana 25/07/2022

L'hostaleria d'Andratx deixarà de pagar la taxa d’ocupació de béns de domini públic

Bars, restaurants i cafeteries de tot el municipi s'estalviaran l'impost per tenir taules i cadires amb finalitat lucrativa

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu del Port d'Andratx. / MICHELS

PalmaL’Ajuntament d’Andratx derogarà la taxa d’ocupació de béns de domini públic durant l'any 2022 amb taules i cadires, així com la instal·lació de tendals, marquesines i para-sols a la via pública amb finalitat lucrativa, la qual afecta bars, restaurants i cafeteries de tot el municipi. Estefania Gonzalvo, la batlessa, ha dit que l'objectiu és "alleugerir les butxaques dels propietaris de negocis vinculats a l’hostaleria i reduir les dificultats econòmiques per arribar a fi de mes".

Gonzalvo ha explicat que es deixarà de pagar aquesta taxa "des de la imminent aplicació al BOIB de la derogació" i, per tant, "no es tindrà en compte el darrer trimestre d’enguany, l’Ajuntament els farà una devolució de la part proporcional". Segons la batlessa, amb la derogació d’aquesta taxa els propietaris d’aquests negocis deixaran de pagar 39,22 euros per metre quadrat a la zona primera, 21,18 euros a la zona segona i 5,65 euros a la zona especial.

Pel que fa als tendals, marquesines i para-sols utilitzats a la via pública, l’ordenança preveu multiplicar pel coeficient 0,10 la quantia que resulti d’aplicar les tarifes esmentades. Estefania Gonzalvo ha afirmat que es pretén "minimitzar la situació que pateixen els andritxols a causa de la inflació desbocada i de l’increment del preu dels carburants" davant "la manca d'iniciatives per part de l’anterior equip de govern des d’inicis de legislatura".

stats