Part Forana 04/08/2021

L'Hospital d'Inca prepara la quarta edició del programa Temps de Nins

L'activitat cerca normalitzar el tractament de trastorns de salut mental

ARA Balears
2 min
L'Hospital Comarcal d'Inca.

PalmaL'àrea de Psiquiatria de l'Hospital d'Inca prepara la quarta edició del programa Temps de Nins, segons ha informat aquest dimecres el Govern. L'activitat té com a objectiu millorar les habilitats socials –comunicatives i educatives– dels infants i normalitzar el tractament de trastorns de salut mental.

El programa va dirigit a fills de persones que pateixen un diagnòstic de trastorn psiquiàtric. A causa de les seves circumstàncies genètiques i ambientals, aquests adolescents tenen un risc més elevat de patir malalties mentals.

Segons ha explicat Salut, els programes específics com Temps de Nins ofereixen a aquests joves la possibilitat d'adquirir habilitats parentals i tècniques de comunicació intrafamiliar. A més, un altre objectiu és reduir l'estigma i la baixa autoestima que sovint s'associen als problemes psicològics.

Pel que fa a l'activitat, comprèn diferents categories professionals, segons ha explicat la doctora Begoña Chacártegui, psiquiatra responsable del programa. "Aprendre a acceptar, expressar, exterioritzar i compartir és imprescindible per afavorir el benestar emocional de pares i fills", ha comentat.

Dinàmiques d'aprenentatge

El programa es basa en el joc i les dinàmiques grupals com a instruments d'aprenentatge. Els pares i mares reben la guia de psicòlegs per millorar la comunicació familiar, mentre que els infants tenen un espai de joc per interactuar i esplaiar-se.

L'activitat començarà el 29 de setembre al Parc BIT d'Inca i es farà una vegada al mes en horari d'horabaixa, amb una durada de deu sessions. Cada una anirà enfocada a un aspecte concret de la psicologia, com per exemple a fomentar l'autoestima, reconèixer i regular les emocions o prevenir l'assetjament escolar.

Temps de Nins va dirigit a adults residents de Mallorca i als fills que tinguin un diagnòstic de trastorn mental greu. Per accedir-hi, caldrà enviar un correu electrònic a tempsdenins@hcin.es. L'activitat –que s'havia mantingut en format virtual al llarg de la pandèmia pel covid-19– ara es planteja reprendre el format presencial seguint les mesures de seguretat.

stats