Part Forana 27/08/2021

L'exsecretària de Sineu inhabilitada durant set anys per un delicte de prevaricació continua exercint a Puigpunyent

Margarita Mulet acumula un llarg historial d'antecedents

2 min
L'Audiència Provincial, a Palma.

PuigpunyentL'exsecretària de Sineu, Margarita Mulet, que va ser inhabilitada durant set anys per un delicte de prevaricació, continua exercint de secretària a l'Ajuntament de Puigpunyent, segons ha pogut saber l'ARA Balears. "Supòs que tot du un tràmit, i fins que finalitzi deu poder continuar exercint", expliquen fonts internes del Consistori de Puigpunyent. "Les referencies que teníem d'ella no eren gens bones, però són places que s'assignen i tu no hi pots fer res. Per sort, després d'uns anys d'estar a Sineu va acceptar una plaça a l'Ajuntament de Puigpunyent", manifesta un antic regidor del Consistori de Sineu que prefereix que no es publiqui el seu nom.

Abans d'arribar a Sineu, Mulet ocupava un càrrec de funcionària a Bunyola, i ja va tenir problemes. Per això, des de final del 2010 i per ordre judicial, se li descomptaren del salari prop de 650 euros mensuals durant mig any. El juliol del 2011 Mulet va enviar un escrit firmat per ella mateixa a la Mancomunitat del Pla de Mallorca, que s'encarregava de la gestió de nòmines del Consistori, en el qual comunicava que la retenció es reduïa a més de la meitat. Aquesta petició es va fer realitat durant dos mesos, fins que l'Ajuntament va advertir de l'error i revocà l'ordre.

En la seva defensa, l'exsecretària va dir que l'escrit que havia enviat no tenia cap efecte, perquè el va enviar com a particular i no com a funcionària, amb la intenció d'acollir-se a una normativa per a persones amb problemes per pagar hipoteques i que, per això, es tractava "d'una errada i no un delicte". Però l'Audiència de Palma la va declarar culpable per un delicte de prevaricació i la va sentenciar a una condemna de set anys d'inhabilitació.

Mulet no va acceptar la resolució i va recórrer al Tribunal Suprem, al·legant que el Consistori no havia patit cap tipus de perjudici econòmic, i que va prendre aquesta decisió per una qüestió personal, de dificultats econòmiques. El seu argument, però, tampoc no va convèncer el Suprem, que en va ratificar la condemna d'inhabilitació.

Antecedents

Mulet acumula un ampli historial judicial. Fou sancionada el 1998 quan era secretària-interventora de Bunyola per no rendir a la feina, cosa que afectava el funcionament dels serveis; per incomplir sense justificació l'horari i per incorrecció amb els superiors, companys o subordinats. Un jutge li imposà la prohibició d'obtenir nova destinació durant vuit mesos.

I això no és tot. El 2001 va ser destituïda del càrrec que ocupava a l'Ajuntament de Capdepera per no complir les tasques encomanades, desconsideració cap als superiors, abús d'autoritat en l'exercici del seu càrrec i, de nou, l'incompliment injustificat de l'horari de feina. Aquest expedient disciplinari finalment va ser anul·lat, però només per una qüestió de forma. Se li imposà la prohibició d'obtenir nova destinació durant dos anys i mig.

El 2006 va ser destituïda com a secretària a l'Ajuntament de Campanet per abandonament del servei. Li costà la prohibició d'obtenir nova destinació durant tres anys. Quatre anys després, arribà a Sineu, i ara està a Puigpunyent.

stats