Llubí
Part Forana 20/12/2023

L’Ajuntament renovarà el ferm de la carretera que travessa Llubí

El projecte es finançarà amb una ajuda de 164.000 euros que rebrà del Consell de Mallorca

Josep Maria Sastre
2 min
La batlessa de Llubí en el carrer Carretera

LlubíL'Ajuntament de Llubí durà a terme la millora del ferm de la carretera (Ma-3440A) que travessa tot el centre del municipi. El projecte es finançarà amb una ajuda de 164.000 euros que rebrà del Departament de Territori, Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca. El ple del Consell de Mallorca va aprovar aquesta subvenció inclosa en un conveni signat entre l'administració insular i l'Ajuntament de Llubí.

La batlessa de Llubí, Magdalena Perelló, ha explicat que el tram que es millorarà és el que va des de la rotonda d'Inca fins a la coneguda com a urbanització UAC2 de la localitat del Pla i que travessa tot el nucli urbà passant per la plaça de la Carretera. El municipi restava a l'espera d'aquesta subvenció des del mes de març de 2022, però no s'ha fet fins ara. De fet, el conveni inclou una clàusula segons la qual si hi ha hagut un augment dels preus d'execució aquest encariment anirà a càrrec també del Consell de Mallorca.

Segons el conveni, l'Ajuntament de Llubí havia de finalitzar les obres relatives a la xarxa de pluvials, unes tasques que ja estan executades. Amb aquesta intervenció es renova tota la capa d'asfalt, amb la qual cosa quedarà tot el vial anivellat i sense bonys o imperfeccions en el carrer. També es pintaran les marques viàries.

Altres millores

Aquesta no és l'única intervenció que té la intenció de dur a terme l'Ajuntament de Llubí en el nucli urbà. Cal recordar que també farà una inversió de 250.000 euros al carrer del Doctor Fleming que suposarà un canvi important en aquesta via i una millora substancial en aquesta zona del centre urbà on hi ha la plaça del Molí de Son Rafal i el CEIP Duran Estrany. Aquest projecte està inclòs en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) elaborat el 2020 que té com a principal objectiu guanyar espais i afavorir la mobilitat dels vianants i millorar l'accessibilitat del nucli urbà.

stats