Educació
Part Forana 26/09/2022

L'Ajuntament d'Andratx aplicarà la gratuïtat a tota l'etapa 0-3 anys

En el ple del pròxim dijous s'aprovarà aquesta mesura, que serà pionera a les Illes Balears

ARA Balears
1 min
Les Balears aspiren a tenir el 70% dels infants de 0 a 3 anys escolaritzats el 2027

PalmaL'Ajuntament d'Andratx aprovarà aquest dijous, en el proper ple ordinari, la gratuïtat a tota l'etapa 0-3 anys. Serà a partir del mes de novembre i el consistori n'assumirà el cost íntegre, el qual suposarà un estalvi de 1.200 euros per nin a cada família. D'aquesta manera, 88 alumnes de 0 a 2 anys podran gaudir de les mateixes condicions de gratuïtat que s'apliquen als de 2 a 3 a totes les Illes en horari de 9 a 13 h.

La batlessa d'Andratx, la popular Estefanía Gonzalvo, ha defensat que Andratx "és el municipi pioner a implantar mesures de conciliació en majúscules". "És una mesura valenta que posa fi a les desigualtats imposades en només garantir la gratuïtat als nins i nines de 2 a 3 anys, no ho podíem consentir", ha afegit. A més, ha assegurat que les famílies amb infants de 2 a 3 anys ho han hagut d'avançar la quota de setembre.

Cal dir que les batlies del Partit Popular han estat les més crítiques en la manera com s'ha gestionat la gratuïtat del 2-3 per part del Govern balear, a qui han acusat d'improvisar i actuar amb intencions electoralistes. A més, Marga Prohens va prometre que, si governa, farà gratuïta l'educació 0-3 anys, seguint el model gallec.

stats