Part Forana 29/10/2019

Junts acusa el batle de Pollença de censurar el debat de dos projectes d'ús social i sanitari

Cifre els ha exclòs del ple extraordinari d'aquest dimecres, demanat per l'oposició

M. Barceló
2 min
Els regidors de Junts demanant un ple per debatre dos projectes que estan pendent de licitar.

PollençaEl ple extraordinari de Pollença que va sol·licitar Junts Avançam i que es farà aquest dimecres 30 d’octubre a les 18.30 h no preveu la votació de la moció de Junts que proposa la licitació de les obres de reforma de la Taverna dels Jardins a Pollença i la reforma del primer pis de l’edifici municipal del Carotti al Port de Pollença.

Junts entén que el batle, Tomeu Cifre (Tots per Pollença), "aplica la censura i no permetrà el debat d'aquests dos projectes ja redactats i que disposen del crèdit aprovat de manera definitiva per a la seva execució".

"La reforma de la Taverna i del primer pis del Carotti tenen com a objectiu prioritari disposar d’uns edificis per a usos socials i, pel que fa al Moll, poder donar cabuda a les dependències de la Unitat Bàsica de Salut del Port de Pollença, mentre se'n fa la reforma", expliquen des de Junts Avançam.

Justificació de Cifre

El batle ha exclòs de l'ordre del dia la moció que insta l’Ajuntament a licitar, abans de la finalització del 2019, les obres projectades "en no tractar-se d’un assumpte de competència del ple, (...) de conformitat amb l’article 231, de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic (LCSP) tot tenint en compte, alhora, que ambdós projectes d’obra resten pendents d'aprovació definitiva per part de l’òrgan competent".

D'aquesta manera, el ple extraordinari d'aquest dimecres queda reduït a dues mocions: la ratificació de l’acord institucional d’elaborar el pla d’oci municipal a partir de l’estudi realitzat la legislatura passada i l'aprovació del protocol municipal d’assetjament per raó de sexe, que també es va treballar a final del passat mandat. Sí que s'ha inclòs en el debat plenari que es responguin les tres preguntes de l’oposició que quedaren pendents al ple ordinari de setembre.

Junts Avançam "lamenta, novament, la deriva autoritària de Tomeu Cifre Ochogavia i demana que rectifiqui, que permeti el debat, per tal de no crear un nou precedent que limita a l’oposició la realització de la seva tasca de control al govern municipal".

stats