Part Forana 23/05/2022

Prop de 300 joves qualificats podran fer feina a les corporacions locals de les Illes

El Govern aprova 8 milions d'euros per contractar i retenir el talent a les Balears

ARA Balears
2 min
Treballadors al SOIB

El Govern ha aprovat aquest dilluns invertir 8 milions d'euros a contractar prop de 300 joves amb estudis superiors desocupats perquè puguin tenir la primera experiència laboral en el seu àmbit dins les corporacions locals, com, per exemple, ajuntaments i consells.

D'aquesta manera, la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball pretén "retenir el talent a les Balears", segons ha informat en una nota de premsa. Cal recordar que aquest programa es reprèn enguany després que quedàs interromput per la pandèmia.

En concret, aquesta iniciativa permet a les corporacions locals, els consells insulars, les mancomunitats i les entitats que en depenen o que hi estan vinculades contractar persones joves desocupades menors de 30 anys, amb titulació universitària o de formació professional de grau superior o de certificat de professionalitat. En el perfil dels contractats també encaixen els que tinguin un títol equivalent d'ensenyaments artístics o esportius que habilitin per a l'exercici professional, obtingut els tres anys anteriors a la finalització dels estudis.

A més, per poder beneficiar-se d'aquest programa no s'ha d'haver tingut cap experiència professional en l'especialitat i s'ha d'estar inscrit en el SOIB i en el Sistema de Garantia Juvenil com a demandant d'ocupació. Així, les contractacions començaran a formalitzar-se el mes d'octubre, i tenen un any de durada.

L'efectivitat del programa

Segons el Govern, les dades d'inserció disponibles mostren que el 60% dels joves que van acabar el programa van aconseguir contractes de treball els sis mesos següents.

De fet, des de l'any 2016, aquesta és la cinquena vegada que s'engega aquest programa i és molt demandat per part dels ajuntaments i consells. A més, el programa pretén reduir una de les principals barreres que es troben les persones amb titulació superior a l'hora d'accedir a llocs de treball qualificats, la manca d'una primera experiència professional relacionada amb la formació especialitzada en què cadascú és competent.

Altres 12 milions per a programes de formació al SOIB

Per altra banda, també s'han autoritzat 12 milions d'euros per a dues convocatòries de subvencions SOIB Formació per a Ocupats, amb l'objectiu de finançar programes de formació entre el 2022 i el 2025. Es calcula que 12.000 persones de les Balears es podran beneficiar d'aquestes formacions. La finalitat és oferir una formació ajustada a les necessitats del mercat de treball i que atenguin els requeriments de les empreses.

Així, el SOIB ha recuperat enguany aquestes dues convocatòries, que també varen quedar en suspens a causa dels efectes de la pandèmia. Un dels propòsits principals d'aquestes formacions és també la requalificació contínua de persones ocupades, un punt clau de l'estratègia de competitivitat i productivitat.

En concret, les formacions estaran enfocades en l'àmbit agroalimentari, el comerç, la construcció, l'educació i la formació, l'hoteleria i el joc, la indústria, la sanitat, els serveis administratius, les finances i les assegurances, els serveis col·lectius i el transport. També s'hi han incorporat idiomes, ofimàtica i tecnologies de la informació i la comunicació.

stats