Part Forana 04/09/2020

L'Ajuntament de sa Pobla aprova canviar el nom del carrer Joan Carles I

La proposta de Més per sa Pobla ha tirat endavant en el ple municipal i la via agafarà el nom de les Marjaleres

T. Riera
1 min
Iniciativa proposada per Més Per Sa Pobla./ MÉS PER SA POBLA

ManacorLa moció presentada per Més per sa Pobla per canviar el nom del carrer Joan Carles I ha estat aprovada aquest divendres en el ple municipal. La via passarà a anomenar-se 'carrer de les Marjaleres', en reconeixement de les jornaleres del municipi.

Les presumptes comissions cobrades per part del rei emèrit i la seva fugida als Emirats Àrabs varen motivar la decisió de Més per sa Pobla d'exigir que s'esborràs el seu nom dels carrers del poble. Per això, el 27 d'agost els sobiranistes registraren una moció per sol·licitar el canvi de nom.

Per visibilitzar el col·lectiu de dones jornaleres, Més per sa Pobla va proposar que el nou nom fos 'carrer de les Marjaleres'. "Les dones representen el 50% de la nostra societat, però tan sols tenen un 2% de les denominacions de les nostres places i carrers", indiquen en un comunicat els sobiranistes.

Més per sa Pobla, PSIB-PSOE i IxSP hi han votat a favor, amb l'excepció d'una abstenció per part d'un membre d'IxSP. El PP ha estat l'únic partit que ha votat en contra d'aquest canvi de nom. Els populars demanaren un comunicat en què es consultàs els veïns perquè decidissin si era necessari canviar el nom del carrer.

stats