Part Forana 14/06/2023

Els independents pacten amb MÉS, PSOE i El Pi a sa Pobla, però ofereixen el darrer any de batlia al PP "si du doblers"

"Si els populars duen inversions, tindran una oportunitat", ha dit el futur batle i candidat d'IxsP, Biel Ferragut

2 min
Biel Ferragut, qui ja va ser batle entre el 2015 i el 2019, és el candidat d'IXSP

PalmaDesprés de reeditar el pacte amb MÉS, PSOE i El Pi , els Independets per sa Pobla (IxsP) han oferit al PP el darrer any de batlia en cas que "dugui doblers del Consell Insular i del Govern". Així ho ha explicat el candidat d'IxsP, Biel Ferragut qui ha insistit: "Si els populars duen inversions, nosaltres reunciarem al darrer any de mandat i tindran una oportunitat per governar", ha afegit Ferragut. En cas que el PP accepti la proposta, els futurs socis de govern "hauran de dimitir també o ser destituïts".

Ara bé, la proposta no ha agradat a l'agrupació local del PP que ja ha rebutjat i criticat la jugada dels Independents: "Ens acaben de proposar reeditar el seu pacte durant tres anys i, en cas d'arribar les inversions que ells volen, deixar al PP el darrer any de batlia. Tal proposta no mereix qualificatiu i només està a l'altura de qui ho suggereix i li dona suport", ha dit la candidata del PP, Violeta Rodríguez, a les seves xarxes socials.

Encara que les quatre forces (IxsP, MÉS, PSOE i El Pi) sumen un regidor més del necessari per formar majoria absoluta i el PSOE o El Pi no serien necessaris, "estan tots dos convidats per qüestions d'afinitats personals i perquè es passats vuit anys han governat es quatre partits", han explicat fonts properes a les negociacions. Les quatre formacions han fet una nota de premsa conjunta on han explicat que aquest dimecres horabaixa faran públic l'acord de governabilitat i l'organigrama polític de l'Ajuntament per als pròxims quatre anys.

Val a dir, que dimarts Prohens va acudir al municipi per negociar amb els IxsP un pacte de govern en què la batlia "no era una línia vermella". No obstant això, els independents han acabat apostant per reeditar l'actual pacte i el PP –que ha estat la força més votada– i Vox es queden així a l'oposició.

stats