Part Forana 30/03/2022

Inca incrementa l'habitatge públic amb una promoció per a joves menors de 35 anys

El nou edifici té un cost previst d'1.586.145 euros

ARA Balears
1 min
El batle d'Inca i la presidenta del Govern posen la primera pedra

PalmaInca aposta per l'habitatge públic amb una promoció dirigida als joves menors de 35 anys. L'edifici, de nou habitatges, té un cost previst d'1.586.145 euros, i les obres duraran 16 mesos. Aquest dimecres, la presidenta del Govern, Francina Armengol, n'ha posat la primera pedra, explica el Govern en una nota.

Armengol ha destacat que els joves són un col·lectiu especialment afectat per les dificultats d'emancipació i l'accés a l'habitatge, i ha recordat que la futura Llei de joventut establirà que "el 15% de l'habitatge públic nou sigui per a ells". "Volem consagrar el dret a l'habitatge com a cinquè pilar de l'estat del benestar", ha afegit la presidenta.

En nou edifici tindrà sis habitatges de dues habitacions i tres d'un dormitori, un d'ells estarà adaptat a persones amb mobilitat reduïda. L'edifici tindrà planta baixa, primera i segona planta i un soterrani destinat a zones comunes, amb trasters i un aparcament per a 22 bicicletes. A més, també disposarà d'una zona destinada a hort i una altra per a jocs infantils.

A part d'aquests nou pisos, el Govern està construint 54 habitatges més a Inca. Aquests 63 nous habitatges augmentaran el parc públic de la capital del Raiguer en més d'un 50%, que passarà dels 120 actuals a 183 habitatges de protecció pública.

stats