Residus
Part Forana 14/07/2022

Inca disposarà d'un punt de recollida i tractament de biomassa vegetal

L’Ajuntament del municipi i l’empresa Garden Hotels han signat aquest dijous un acord per potenciar la recollida de residus orgànics

ARA Balears
1 min
El batle d’Inca, Virgilio  Moreno, i el conseller delegat de Garden Hotels, Gabriel Llobera, signant el conveni.

PalmaL’Ajuntament d’Inca i l’empresa Garden Hotels han signat aquest dijous un acord innovador per desenvolupar un punt de recollida i tractament de biomassa vegetal a la capital del Raiguer. L'objectiu és potenciar la recollida de residus orgànics. El batle del municipi, Virgilio Moreno, ha explicat que volen potenciar la participació de la ciutadania "per tal de fomentar una bona gestió dels residus i millorar els índexs de recollida selectiva a la ciutat".

Per la seva banda, Gabriel Llobera, conseller delegat de Garden Hotels, ha dit que la signatura d'aquest acord "és un impuls per a l’estratègia d’economia circular del grup que és un model a Mallorca i, a més, involucra tots els ciutadans". El conveni estableix que l’empresa inquera disposa i cedeix a l'Ajuntament un solar al polígon per dur a terme el projecte on, a partir del setembre, els inquers podran fer aportacions vegetals.

El consistori del municipi crearà una nova àrea d’aportació vigilada amb un punt de recollida i tractament de biomassa vegetal en una parcel·la dins sòl rústic. Serà propera a una sortida de l’autopista Palma-Alcúdia i fomentarà, segons el batle, "una recollida selectiva més sostenible", ja que permetrà als ciutadans separar les restes vegetals grans i aportar-les per fer compostatge. A més, aquest tractament comportarà un estalvi, tant per als particulars com per a l’Ajuntament, que no haurà de dur els residus a la planta de TIRME.

stats