Part Forana 25/02/2020

Inca comença el pla per millorar la connectivitat del centre i el centre històric

Es modifica el Pla General per obrir el carrer de na Ferrilla al carrer de l'Om

M. Barceló
1 min
Virgilio Moreno i Andreu Caballero, davant la portassa que permetrà connectar dos carrers del centre.

IncaEl Consistori d'Inca aprovarà, aquest proper dijous, una modificació puntual del Pla General, mitjançant la qual s'enderrocaran dos edificis situats entre el carrer de l'Om i el carrer de na Ferrilla. L'objectiu és obrir un pas per vianants entre el centre urbà i la zona del centre històric, on es troben el call jueu i la barriada de Sant Francesc.

Així ho han anunciat aquest dimarts el batle, Virgilio Moreno, i el delegat d'Urbanisme, Andreu Caballero. Per obrir el nou portal entre ambdós districtes, l'Ajuntament haurà d'expropiar tres parcel·les, que sumen 206 m2, dues de les quals estan edificades. Aquests terrenys costaran 132.000 euros que s'aportaran amb fons municipals, segons l'estudi econòmic del projecte.

Edifici catalogat

La intervenció afecta una portassa catalogada, per la qual cosa es mantindrà la façana principal, de la qual es preservarà el pòrtic. Aquesta actuació suposa un esglaó mes en la planificació del cor urbà d'Inca, que pretén "dinamitzar el centre i el centre històric tant des del punt de vista econòmic com des del punt de vista social", segons ha explicat Virgilio Moreno.

"És un projecte de legislatura –la dinamització del centre–, que, en el cas de la connexió del carrer de na Ferrilla amb carrer de l'Om, millorarà la connectivitat del centre amb el barri de Sant Francesc", ha afegit Caballero, i ha recordat que el futur enderroc del mur de la plaça del Mercat també oxigenarà l'actual trama urbana del centre.

Projectes d'esponjament

Són diverses les intervencions programades o que s'estan gestant a l'Ajuntament per tal d'esponjar el centre de la ciutat. A la reforma, en execució, de la plaça de Mallorca, s'hi ha d'afegir la remodelació de la plaça del Mercat i dels voltants del teatre Principal, ara en fase de rehabilitació, i la connexió de na Ferrilla amb carrer de l'Om. Segons Moreno i Caballero, aquestes actuacions urbanístiques han de canviar una part de la fesomia del centre amb la intenció de fer-lo més habitable i atractiu.

stats