Part Forana 10/03/2022

L'IMAS revisa la gestió del centre de menors de Santanyí

No existeix cap denúncia formal, però sí una reclamació sobre el funcionament de l'empresa que s'encarrega del centre

ARA Balears
1 min
Ple del Consell de Mallorca.

La consellera de Drets Socials, Sofia Alonso, ha admès aquest dijous al ple del Consell que han rebut queixes no oficials sobre l'entitat que gestiona el centre de menors de Santanyí. Les reclamacions haurien estat interposades per treballadors de l'empresa que gestionava el centre quan s'ubicava a la barriada de Son Roca de Palma. Així ho ha explicat Alonso en resposta a una pregunta del PP per part de Catalina Cirer, que ha sol·licitat aclarir aquesta qüestió.

"De moment, són suposicions", ha explicat la consellera. Igualment, Alonso "no vol aixecar pols cap a una entitat que s'encarrega d'una gestió complicada i un col·lectiu amb precedents com els fets que van succeir" -en referència a la petició veïnal del trasllat dels joves-. Per part seva, la consellera ha deixat clar que el Servei d'Infància i Família controla especialment aquest centre. "Som diligents amb aquest centre, com amb tots", ha conclòs, i ha assegurat que si les reclamacions es fan oficials prendran les mesures pertinents.

A més, Cirer ha sol·licitat a Alonso informació sobre com es va contactar amb l'empresa que s'encarrega de la gestió del centre. Alonso ha explicat que l'entitat es trobava entre les poques disponibles per a la gestió social de menors migrants.

Cal recordar que una vegada traslladats els joves del centre de menors Norai de Son Roca, la nova ubicació escollida va ser un habitatge a Santanyí. El trasllat també va provocar conflicte entre l'ajuntament del municipi i la institució insular, ja que la batlessa, Maria Pons, va denunciar que el centre es troba en sòl rústic, la qual cosa impedeix l'exercici de qualsevol activitat.

stats