Societat 26/10/2021

L'IMAS obrirà un nou centre de menors per reemplaçar el de Norai

L'objectiu de la institució és "disposar d'instal·lacions d'acolliment residencials especialitzades en adolescents més petites i fora dels nuclis urbans"

ARA Balears
1 min
Un dels moments de la reunió que es va fer aquest dilluns.

PalmaL'IMAS obrirà un nou centre d'acollida per a menors que reemplaçarà el de Norai, situat a Son Roca, que "permetrà millorar l'atenció als joves usuaris". Així se'n va informar durant la reunió que es va fer aquest dilluns per millorar el clima de convivència a la barriada amb representants de l'Ajuntament de Palma, de l'IMAS, de veïns i del teixit social del barri de Son Roca.

Precisament, la directora insular d'Infància i Família, María Ángeles Fernández, va assegurar que Norai serà el centre següent a entrar dins l'estratègia de l'IMAS "de disposar d'instal·lacions d'acolliment residencials especialitzades en adolescents més petites i fora dels nuclis urbans, amb més recursos i més professionals especialitzats". Així, es preveu que es vagin reduint d'una manera "progressiva" les places a Norai, fins dia 1 de març.

La directora va remarcar que durant el darrers quatre mesos han informat els veïns del barri d'aquesta iniciativa i va condemnar de manera contundent "la greu agressió" al menor tutelat que va acabar ingressat a Son Espases amb ferides greus al cap causades pe impactes forts. A més, tots els que varen participar en la reunió varen fer una crida a la tranquil·litat i a la convivència.

Cal recordar que el centre Norai té 20 places i va obrir l'any 2013 com a centre de primera acollida, sobretot de menors migrants que arribaven a Mallorca sense familiars que se'n fessin responsables. Aquest centre forma part de la xarxa d'acolliment residencial per a adolescents de l'IMAS, que disposa de 15 centres.

stats