Publicitat
Publicitat

SUCCESSOS

Un home mor atropellat pel tren entre Manacor i Petra

Un home de 42 anys va morir ahir de matinada atropellat per un tren que circulava per la via entre Manacor i Petra. Els fets van tenir lloc poc abans de les 6.30 hores i al punt quilomètric 56 de la via, en un tram proper a Petra i bastant recte, on els trens circulen a alta velocitat.

La víctima va morir a l’acte, i quan el personal d’una ambulància UVI mòbil va arribar al lloc, només va poder certificar-ne la mort. La identificació de l’home va ser una tasca difícil a causa del seu estat, però gràcies a un document que es va trobar prop de les restes -que van ser traslladades a l’Institut Anatòmic de Palma- el van poder identificar com un home que vivia a Palma

En el moment dels fets, el tren viatjava en destinació a Palma, amb uns 60 passatgers a bord. Cap d’ells en va resultar ferit i immediatament van ser evacuats i reallotjats en un altre comboi d’emergència. Havien partit de Manacor tan sols uns minuts abans que es produís l’atropellament, a les 6.23 hores.

Després de l’accident, Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) va tancar el tram i va interrompre el servei de tren entre les estacions d’Enllaç i Manacor. Més tard, i fins a les 11.23 hores, només es va mantenir tallada la línia entra Petra i Manacor, ja que els vagons del tren accidentat van quedar aturats durant unes hores. El trajecte es va cobrir amb un servei especial d’autobusos en ambdós sentits.

L’accident va causar retard al tren de les 7.23 hores amb sortida des de Manacor, i també als de les 6.15 i 7.15 amb sortida des d’Enllaç i en direcció a Manacor.

Tanmateix, ahir al migdia tots els trens ja circulaven amb normalitat per tot el recorregut, ja que el tram de via que s’havia tancat es va reobrir per autorització del jutge.

Causes desconegudes

La Guàrdia Civil i el jutjat de guàrdia encara investiguen les causes de l’atropellament. Es desconeix la raó per la qual l’home es trobava en aquell tram, i no es descarta la possibilitat del suïcidi. De fet, el tram on es va produir l’accident és força inaccessible, ja que està protegit amb tanques metàl·liques. Per arribar a la via, la víctima hauria hagut de passar per un dels nombrosos forats que es troben a la part baixa de les tanques.

Els investigadors també examinaran les caixes negres del comboi que va patir l’accident. Segons el conductor del tren, un treballador amb experiència, quan va veure l’home a la via ja no va poder fer res per evitar l’accident.