Festes
Part Forana 23/09/2022

Guia per viure i concloure la LVI edició de la festa del Vermar

El programa finalitza aquest cap de setmana amb restriccions d'aparcament i horaris especials de tren

2 min
Binissalem posa la cirereta a mig segle de Festes del Vermar

PalmaLa LVI festa del Vermar finalitza aquest cap de setmana amb nombroses activitats. Aquest dijous vespre, els binissalemers i les binissalemeres ja varen començar a encalentir motors a Can Arabí, on feren la XXXIX festa de Fideus de Vermar amb producte local i l'actuació dels Xeremiers. Aquest divendres, però, arriba un dels plats forts del programa: el sopar a la fresca. Des de les 20.30 h fins a les 3 h, la localitat tornarà a gaudir de fideus de vermar amb el poble endiumenjat, ja que hi haurà un premi per al carrer més ben decorat. A la plaça de l'Església, a la 1 h, es farà el correfoc de dimonis conjuntament entre Sa Fil·loxera de l'Infern i Xamo Xamo.

Per raons de seguretat, la Policia Local començarà a tancar carrers a partir de les 16 h. D'altra banda, l'Ajuntament de Binissalem ha demanat que tots els visitants o familiars que vinguin de foravila que o bé vagin pel camí de Pedaç, on trobaran aparcament habilitat al polígon, o bé cerquin pàrquing a les zones del Restaurant Sa Vinya, el camí de Son Roig i el supermercat Spar. A més, hi haurà serveis especials de tren: Palma-Binissalem 23.10 h / 00.40 h / 02.10 h i Binissalem-Palma 00.00 h / 01.30 h / 03.00 h.

Horari especial de tren per divendres 23 de setembre per les festes del vermar.

Quant a dissabte, la festa donarà el sus a les 17 h amb la Desfilada de Carrosses, acompanyades per l'Associació de la Tercera Edat i els Xeremiers de Binissalem. Llavors, de les 17.30 a les 23 h, es farà també l'obertura de la XVII Fira del Vi al Parc de la Rectoria. Ja entrat el vespre, des de les 21 h fins a les 5 h, es farà la Gran Revetlla a la plaça de l'Església amb l'actuació de la Decada Prodigiosa, Orquesta Oasis i Sustrandos.

Horari especial de tren per dissabte 24 de setembre per les festes del vermar.

Finalment, les festes del Vermar clouran diumenge. Al matí es farà la Recepció d'Autoritats per l'Ajuntament, acompanyades pels Xeremiers, Tall de Vermadors i els Gegants de Binissalem, Jaume i Aina. Tot seguit, es farà una missa solemne a l'església de Santa Maria de Robines oficiada per mossèn Jaume Mas i una ofrena a la santa del most novell a càrrec dels Vermadors i Vermadores de 2022. El capvespre, continuarà la fira i a les 19 h es farà una foto de fi de festa davant Sa Rectoria. El Consistori ha animat els veïns que el diumenge de la Vermada també llueixin el vestit de pagès. El punt final serà una ballada popular amb els grups Revetllers i Terra Roja.

stats