Part Forana 16/12/2021

El Govern passa la pilota sobre Sant Antoni als ajuntaments

S'estudia com celebrar els actes més concorreguts, com el pi de Pollença, la capta d'Artà i els goigs de Manacor

2 min
Sant-Antoni-Arta-ISAAC-BUJ_2162793853_59702435_651x366

Sant Antoni es va definint mentre, paral·lelament, pugen els casos de positius en covid. Tot i això, el Govern passa la pilota als ajuntaments en la decisió de com se celebren els actes, ja que no es prohibirà la festa, però sí que es limitarà. A partir d'ara, s'estudia amb lupa com es duran a terme els esdeveniments més concorreguts com el pi de Pollença, la capta d'Artà i els goigs de Manacor. Així ho han pactat els municipis santantoniers, representats pel batle de sa Pobla, Llorenç Gelabert, i el batle d'Artà, Manuel Galán, en una reunió que es va mantenir ahir, dimecres, amb la consellera de Presidència, Mercedes Garrido; la directora general de Salut Pública, Maria Antònia Font, i el cap de l'Institut de Seguretat Pública, Jaume Barceló.

Pel que fa a les activitats exteriors, com per exemple els foguerons i el ball dels dimonis, no es prohibeixen. Això sí, el Govern recomana als consistoris establir una junta de seguretat per vigilar que es compleixen les normes covid. Igualment, si es fan sopars o festes dins les portasses, com és tradicional en pobles com sa Pobla, es limitarien a 50 persones. De fet, a sa Pobla ja va anunciar la cancel·lació d'actes, com el piromusical.

Molts dels actes de Sant Antoni estan relacionats directament amb les parròquies. Per això, els ajuntaments també estan en contacte amb el Bisbat i en els pròxims dies es definirà, per exemple, l'aforament permès a les esglésies durant les completes d'Artà i Manacor.

Les beneïdes són un altre dels actes més importants a Muro i a Artà. De moment, es duran a terme dins el context de nova normalitat. Ara bé, aquestes qüestions podrien canviar depenent del nivell d'alerta pandèmica.

El batle de sa Pobla ha reconegut a l'ARA Balears que es tracta d'un tema "espinós". Tot i això, ha ressaltat que és la primera vegada que els batles s'organitzen per encaixar les normes als pobles.

stats