Part Forana 09/09/2022

El GOB torna a alertar de la intenció de fer un nou aparcament en sòl rústic a cala Agulla

L'entitat ecologista ja va avisar de l'operació de compra d'una parcel·la situada al costat de l'actual aparcament il·legal

ARA Balears
2 min
Platja de cala Agulla.

PalmaEl GOB ha alertat aquest divendres de la intenció de fer un nou aparcament en sòl rústic a cala Agulla, al municipi de Capdepera. El 2018, l'entitat ecologista ja va alertar de l'operació de compra de la parcel·la adjacent a l'actual aparcament il·legal i ja va al·legar en contra de l'inici de tramitació de la declaració d'interès general per fer-hi les obres. "Si l'Ajuntament empara aquesta actuació, podria considerar-se un cas clar de prevaricació", afirma el GOB.

Així mateix, el GOB reclama que es tanqui l'actual aparcament il·legal, que "fa més de 40 anys que s'explota darrere la platja", situat en una Àrea Natural d'Especial Interès (ANEI) i en una zona declarada Lloc d'Importància Comunitària (LIC) i Zona d'Especial Protecció per a les Aus (ZEPA).

L'entitat ecologista explica que l'any 2018 es varen assabentar que els propietaris de l'aparcament actual rescindiren el contracte d'arrendament amb l'entitat que l'explotava i aquesta comprà uns terrenys nous. Posteriorment, varen sol·licitar la declaració d'interès general, a fi de traslladar l'aparcament actual a la parcel·la contigua que havien comprat. Allà mateix, detalla el GOB, varen iniciar unes obres i moviments de terres per habilitar-hi l'aparcament nou, sense cap permís.

El GOB manifesta que, temps després, el promotor havia desistit de la petició de declaració d'interès general. "No havíem tornat a saber-ne res fins a la publicació relativa a l'adopció d'un acord municipal dels partits de l'Ajuntament de Capdepera en què es consensuà una alternativa a l'aparcament actual, concretament una ubicació que coincideix amb la parcel·la sobre la qual, temps enrere, s'havia tramitat i desistit la declaració d'interès general", assenyala l'entitat.

En aquest sentit, El GOB considera "inadmissible aquest acord municipal". De fet, adverteix que podria considerar-se prevaricació administrativa, atès que l'alternativa proposada "no està justificada més enllà de la conveniència per part de la propietat actual dels terrenys, que els va comprar amb la intenció d'explotar el nou aparcament per a cala Agulla".

stats